HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çaykapı ve Akseki köylerinin telefon ve internet hatları farklı zamanlarda üç kez kesilerek çalan hırsızlar Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT (Jandarma Dedektifleri) failleri yakaladı.

JASAT ekipleri titiz çalışmalar ve araştırmalar yaparak, Tosya ilçesinde meydana gelen haberleşme nakil hatlarını çalanların Çorum ilinden geldiklerini belirledi.

İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin Çorum ilinde yaptıkları araştırmalarda A.Y. (21) isimli şahsın Oğuzlar ilçesi Sanayisinde faaliyet gösteren bir oto tamircisine tamir için bırakılan Beyaz Ford Transit kamyoneti alarak A.K. (24), A.S. (30) ve O.Ç. (22)  isimli şahıslarla birlikte Tosya ilçesine gelerek Çaykapı ve Akseki köylerinin telefon ve internet hatlarını keserek çaldıklarını ve kabloyu eriterek içindeki bakır teli Osmancık ilçesinde faaliyet gösteren bir hurdacıya 4000 TL karşılığında sattıklarını belirledi.

Ayrıca hırsızlık şüphelileri dört şahsın farklı tarihlerde de iki ayrı otomobil ile Tosya ilçesine giderek telefon haberleşme kablolarını kestikleri tespit edildi.

Tosya Cumhuriyet savcılığının görevlendirmesiyle Kastamonu JASAT ekipleri ile Çorum JASAT ekiplerinin Çorum'un Oğuzlar ilçesinde gerçekleştirdikleri operasyonlarla hırsızlık şüphelileri A.K (24), A.Y. (21), A.S. (30) ve O.Ç. (22) yakalanarak Tosya ilçesine götürüldüler.

Suçlarını itiraf eden şüpheliler çıkarıldıkları Tosya Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak Kastamonu E Tipi  Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konuldular.

Editör: TE Bilisim