Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilgilendirme Semineri

Bugün, Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden görevliler Gökçeöz köyüne gelerek kene ısırması ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında köylülere bilgilendirme semineri verdiler. Seminere, köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde, sağlık görevlileri kene ısırmalarının nasıl önlenebileceği, KKKA hastalığının belirtileri, hastalığın bulaşma yolları ve korunma yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi sundular. Katılımcılara, kene ısırması durumunda ne yapmaları gerektiği, erken teşhisin önemi ve olası bir kene ısırması vakasında hemen sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiği anlatıldı.

2024 YILINDA EN ÇOK KÖY EVİ YANGINI TOSYA'DA GERÇEKLEŞTİ 2024 YILINDA EN ÇOK KÖY EVİ YANGINI TOSYA'DA GERÇEKLEŞTİ

Yetkililer, özellikle yaz aylarında kene vakalarının arttığını ve bu dönemde daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, köy halkına KKKA ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve merak edilen sorular yanıtlandı.

Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğü, köylerde benzer bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini ve halkın bu konuda bilinçlenmesinin önemini belirtti. Seminerin sonunda, köy sakinleri sağlık görevlilerine teşekkür ederek, bu tür bilgilendirme etkinliklerinin devam etmesi temennisinde bulundular.

Editör: MUSTAFA AĞACIKOĞLU