HABER: MUSTAFA AĞACIKOĞLU

Tosya Esnaf Odaları Sessizliğini Bozdu

Ülke gündeminde geniş yer bulan, esnaf ve sanatkarların Halkbank'tan kullandıkları kredilerdeki faiz artışı, Tosya'da da tepkilere neden oldu. Kastamonu Tosya'da, ortak bir dilekçe ile seslerini duyuran Tosya Esnaf Odaları, bu karardan vazgeçilmesini talep etti.

Yapılan açıklamada, "Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinin, Türkiye Halk Bankası aracılığı ile esnaf üyelerimize kullandırılan aktif esnaf kredi faizleri ve geriye dönük çekilen kredilerin faiz oranları 15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle artırılmıştır." ifadesine yer verildi.

Tosya Esnaf Odaları, bu faiz artışının halihazırda kredi borcu yükü altında işlerini yürütmeye çalışan esnaflar için ek bir yük oluşturduğunu ve borçların katlanarak arttığını belirtti. Odalar, yüzlerce üyenin bu konudan dolayı yazılı ve sözlü olarak şikayette bulunduğunu vurguladı.

2024 YILINDA EN ÇOK KÖY EVİ YANGINI TOSYA'DA GERÇEKLEŞTİ 2024 YILINDA EN ÇOK KÖY EVİ YANGINI TOSYA'DA GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada, "Bilindiği üzere gün geçtikçe ülkemizin içinde bulunduğu zorlu ekonomik süreçte esnaflarımız güçlükle ayakta kalabilmekte, Bağkur/SGK primlerini ve vergi ödemelerini zorlukla yapabilmektedir. İş bu sebeplerle esnaflarımızın boynuna yüklenen bu maddi yükün kaldırılarak daha zor duruma düşmelerinin engellenmesi hususunda gereğini bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz." denildi.

Tosya Esnaf Odaları, esnafların ekonomik sıkıntılarının daha da derinleşmemesi için yetkililerden bu konuda adım atmalarını beklediklerini ifade etti.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU