TOSYA'NIN "ORGANİZE İŞLERİ"?

Kulaktan dolma bilgileri veya tehayyülündekileri gerçekmiş gibi yazıp iddia eden zevâtı iddialarını ispata davet etmiştim. İspat edememesi halinde ise kendisini MÜFTERİ ilan edeceğimi duyurmuştum.

Heyhât… Ne açıklama, ne de ispat…

Hiç alakası olmayan konulardan bahsederek konuyu saptırma yoluna gitmiş, üstüne üstlük başlığı da "organize işler" gibi tahrik kokan bir yazı kaleme almak zorunda(!) kalmış.

"İZZETLİ OLMAK LÂZIM" demiştik ama verilen isimler ne yazık ki bazı insanlara bu isminin meziyetini kazandırmıyormuş.

~Toplu İftar programları,

~Toplu cemaatle kılınan teravih namazları,

~Pandemi vakalarının bilgisini kimden aldığını kendisine sormamıza karşılık "... organize bir şekilde trol hesaplarla Kaymakam beyin avukatlığına soyunan onlarca tehdit ve şantaj… Sosyal medya şovalyeleri hepimizin baba olarak gördüğü bildiği ilçedeki devletin en üst kademesindeki kaymakam beyin organizesiyle ve kendisine yaranmak adına kaf-sinli sözler ve daha neler…" gibi tahrike devam eder bir yazı ile işi(!)ne devam etmiş.

> Bak İzzet efendi, bu faaliyetinden öyle okunma sayısını arttırmakla sana sermaye ve malzeme çıkmaz bu bir.

> Bizim, senin bulandırmana kadar Kastamonu ilimizle bir problemimiz yoktu veya konuşulmuyordu. Bunu kaşımakla birşey elde edemeyeceksin. Bizim konumuz senin kronik Tosya husûmeti dolayısıyla insanları tahrik etmen, bu iki.

> Mâdem bu işi yapıyorsun; imlâ ve yazım kurallarına biraz daha çalış. "...okunma rekoru kurdu." değil "kırdı", "... kaf-sinli sözler…" değil "sin-kaflı" vb. Bu üç.

> Bu tepkiyi gösterenlerin kahir ekseriyetinin Kaymakam bey ile yakın bir hukuku yoktur. İsmini bilir ve sever, o kadar…

"Kaymakamın organizesi" tespitlerin senin halüsinasyonundan başka bir şey değildir. Önceki yazımda "Tosya'nın tarihini okumanı" tavsiye etmiş; "Kayı'dır, Afşar' dır, Bayat'tır…" diye hatırlatmıştım. Ama anlamamışsın… Kaymakam, Belediye Başkanı, sağlık ve güvenlik personelinin sahiplenilmesini sana şöyle anlatayım; Tosya, BOYUNA, SOYUNA, TOYUNA sahip çıkar, bilmem anladın mı?… bu dört.

> Zaafiyetinden dolayı herkese "yargı" ve "C. Savcılığı" tehdidinde bulunuyorsun. Unutmamak lazım; Adalet sana da lazım olacaktır, bu beş…

> Aklınsıra Kastamonu insanını ve sağlık çalışanlarını Tosya sakinlerine karşı cepheleştirmek istiyorsun. Ama nafile.. O tahrike çalıştığın sağlık personeli Kastamonu'da olduğu gibi ülkemiz genelinde evlerinden-ailesinden günlerce ayrı, cansiperane sağlık dağıtmaktadır.

Bir başka konu da benim taacubuma gitti; Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti bir basın açıklaması yapıyor. İlçe halkı olarak arz ve izah etmeye çalıştığımız konunun hassasiyetini hiç anlamamış olacak ki, üyesi olan zevâtı İzzet SARI'yı savunma yoluna gitmiştir. Bu da yetmezmiş gibi Tosya'nın dinamik, ismiyle müsemmâ Genç İşadamları Derneği'ni hassasiyetinden dolayı "... şiddetle kınama!.." yanlışını yapmıştır.

Merak ediyorum; bu cemiyet Kastamonu il merkezinin cemiyeti midir, yoksa il ve ilçeler basınını temsil eden bir cemiyet midir?

İlçe basınımızın hassasiyetini, bu konudaki tavrını tebrik ediyorum. Ama basın faaliyetleri, bu cemiyet üyeliği mecburiyetinde değilse kendilerinden ikinci bir adım daha atmalarını bekliyorum; bu Cemiyet üyeliğinden istifa etsinler. Zira, İzzet SARI'nın kişisel husûmetini bu cemiyet, kurumsallaştırma, toplumsallaştırma yoluna gitmiştir. Çok büyük yanlış yapmışlardır. Çok…

Tosya'ma, Kastamonu'ma, ülkeme, aziz Türk Milletime, Âlem-i İslâma daha sağlıklı, huzurlu ve tatlı nice Ramazan Bayramlar yaşatmasını Cenab-ı Hakk'tan diliyorum.