Kaynak:http://corumtime.com/

TOSYA, OSMANCIK PİRİNCİNİ KISKANDI
Star Gazetesi Yazarı Aydan Aykanat, Cumartesi günkü Yazısında Türkiye’de üretilen pirinçlerin menşei hakkında açıklamalarda bulundu. Osmancık pirincinin üretimde en çok tercih edildiğini belirten Aykanat, Tosya’nın üretimde son sırada olduğunu belirtti…
Tosya’da pirinç üreticilerinin verimi dolayısı ile Osmancık pirincini tercih ettiklerini ve verimsiz olması nedeni ile Sarıkılçık pirincinin artık tercih edilmediğini vurgulayan Star Gazetesi Yazarı Aydan Aykanat, Tosya’nın pirinçte markalaşamadığını vurguladı.

TOSYA MEDYASI TOPA TUTTU
Bu yazı üzerine harekete geçen Tosya yerel medyası daha önce markalaşma (Mahreç) çabası içerisine giren Tosya Ziraat odasını topa tuttu. konu ile ilgili olarak “Tosya’da hangi pirinç menşei üretiliyor” sorusunu yetkilere soran Tosya Açıksöz Gazetesinden sonra Tosya Haber “Kadın Oturmuş Tosya Pirincini incelemiş ve Star Gazetesinden de çiviyi çakmış, Tosya pirinç üretiminde bu gün son sırada, Bakalım yetkililer bu duruma ne cevap verecek” sorusunu sordu.

OSMANCIK 97′NİN HİKAYESİ
Geçtiğimiz yıl Tosya Kaymakamlığı ve Ziraat Odasının birlikte başladığı Tosya pirinci marka çalışmasını Osmancıklı köşe yazarı ve kültür turizm derneği başkanı Sakin Karakaş iki yıl önce “Osmancık 97′nin Hikayesi ve Tosya’da garip bir patent alma çabası” başlıklı yazısı ile eleştirmesi üzerine Tosya medyası “Karakaş’tan Tosya pirinci için zehir zemberek sözler; Osmancık çalışıyor Tosya uyuyor manşetleri ile konuyu gündeme almıştı. Aydan Aykanat’ın Star Gazetesindeki yazısı üzerine Tosya’da pirinç ile ilgili tartışmalar yine hız kazandı.

Editör: TE Bilisim