Sevgili www.tosyahaberleri.com haberleri takipçilerimiz 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kaldı.

Bu seçimler Ülke tarihimiz ve geleceğimiz için çok önemli bir seçim olarak 14 Mayıs’ta sandık başına gideceğiz.

14 Mayıs Milletvekilliği seçimleri Tosya için ve Tosya’nın geleceği için bir o kadar önem arz ediyor.

Partilerden Kastamonu Milletvekili adayı olabilmek için AK Partiden 3, İYİ Partiden 1 ve Yeniden Refah Partisinden 1 Tosyalı hemşerimiz aday adayı oldu.

Aday adayları Partilerinden 1.veya 2.sırada yer alabilmek için yoğun bir seçim çalışmasına start verdiler. Biz gazeteciler aday adayların hızına yetişemiyoruz artık.

Tosyalı Milletvekili aday adayları ilk önce Kastamonu ilçelerinde kendi parti teşkilatlarını ziyaret ederek temayül yoklaması için destek arayışına girdiler. Yapılan ziyaretler sonrasında bu defa Ramazan İftarlarında boy göstermeye başladılar.

Yapılanlar yanlış mı değil tabi ki aday adayları kendilerini tanıtmak ve milletvekili adaylığında seçmen listesinde yer alırlar ise vatandaşla şimdiden bir araya gelmek istediler.  

Yani Tosyalı Milletvekili aday adaylarının 40 yıldır izlediği klasik seçilme politikası. Seçmen olarak bu politikanın doğruluğuna siz karar verin artık.

40 yıl demişken tarihler 1983 gösterdiği günlerde Tosyalı Milletvekili Saadettin Ağacık Anavatan Partisinden milletvekili olarak bizleri temsilen meclise gitmişti.

Evet aradan 40 yıl geçti. O günden bugüne kadar görüp göreceğimiz son Milletvekili Saadettin Ağacık oldu.

Ha bu arada kuvvetli Milletvekili aday adaylarımızı olmadı mı oldu tabi bir Ziya Yılmazbilen, bir Zafer Nalbantoğlu son anda meclise gidemedi. Bu adaylarımız Kastamonu’nun siyaset girdabında kayboldular. Tosyalı seçmenin oyu yine Taşköprü’nün veya merkezin milletvekili adayına gitti.

                                             ********

Peki, biz ne yapmalıyız?

İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi

Yeri geldikçe değiniyorum, bir kez daha yazayım…

Yeni bir “Seçmen politikası” gerçekleştirmeliyiz.

Çünkü Tosya’nın bugün itibarı ile içinde bulunduğu şartlar bunu gerektiriyor. Siyasi partiler Kastamonu’da Milletvekili sıralaması için nüfus ve seçmen kayıtları rakamlarına göre son defa Tosya seçmenine ihtiyaç duyacak. Bu seçimden sonra Partilerin aday sıralamasında Tosyalı seçmenin veya siyasetçisinin bugün kadar değeri kalmayacak.

Onun için bu seçim Tosya için çok önemli.

Bizim Başka çaremiz yok!

Uyuşuk uyuşuk oturmaya devam eder, İlçedeki siyasetçiler ittifak ortakları ile bir araya gelmez ise, Tosya’nın akil insanları, sivil toplum kuruluşları birlikteliği sağlamaz ise ve Tosya seçmenini Kastamonu siyasetinin inisiyatifine bırakmaya devam edersek…

Özetle, aklımızı başımıza almazsak…

İnanın bir 40 yıl daha vekil için bekleriz

Editör: TE Bilisim