TOSYA'DA 31 MART SEÇİMLERİNDE ÇOK SAYIDA KİŞİ KAYIP TOSYA'DA 31 MART SEÇİMLERİNDE ÇOK SAYIDA KİŞİ KAYIP

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

 CHP' Tosya ilçe başkanı ile yönetim kurulu üyeleri görevden alındı.

Tosya Siyasi kulislerinden edindiğimiz son dakika bilgisi ve iddialara göre CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin Tosya'ya gelerek İl Yönetim Kurulu oy birliği ile Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 25/1 ve 25/2 madde gereğince görevden aldığı bilgisine ulaşıldı.

Görevden almaya gerekçe gösterilen söz konusu maddeler şöyle: "25/1 Yasalarda, tüzükte ve yönetmeliklerde öngörülen görev ve sorumlulukları ve mali yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da aksatan; partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket eden il, ilçe, belde başkanı ve yönetim kurulu üyelerini, Merkez Yönetim Kurulu, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuyla ve gizli oyla, gerekçesini belirterek görevden alabilir. 25/2 il yönetim kurulu, aynı esaslarla ve gerekçesini belirterek ilçe başkanını, ilçe yönetim kurulu üyelerini, belde başkanını ve belde yönetim kurulu üyelerini görevden alabilir. Bu durumda karar, beş gün içerisinde gerekçesi ile birlikte Genel Merkeze bildirilir.”


CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu ve yönetimi parti tüzüğünün 25/1-25/2 maddeleri gereğince CHP Kastamonu İl yönetimi tarafından ilçe başkanlığı görevinden alındığı iddia edildi.CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu 2015 yılından bu güne kadar İlçe Başkanlığı görevini yürütmrktr idi.

CHP Tosya İlçe Başkanlığına bir bayan partilinin getirildiği siyasi kulislerde konuşuluyor. Görevden alma gelişmelerinin yaşanması sonrasında parti içinde eski üyeler ile yeni üyeler arasında tartışmaların yaşandığı ve yeni yönetimin oluşturulması için yoğun bir şekilde çalışma yapıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim