HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde toplam 174 çiftçiye 55 ton çeltik tohumu dağıtım töreni sonrasında çeltik üreticisi bir çiftçi Milletvekili Metin Çelik’ten sorularına cevap istedi.

Çeltik tohumu dağıtım töreni sonrasında Milletvekili Metin Çelik dışarı çıktığında çiftçi ve tüccar Şevket Yerli isimli vatandaş Metin Çelik’e yaşadıkları sorunu anlatarak bilgi almak için sorular sordu.

Sayı Vekilim içeride yaptığınız konuşmada Kızlar yolu barajını tamamlandığı zaman biz çeltik üreticilerine çok şey kazandıracağını söylediniz. Fakat 150 km uzaklıktan borularla gelecek bir su Çankırı’da 59 bin dekar tarım arazisinden bize gelene kadar o suda eser kalmaz. Biz Tosyalı çeltik üreticileri yine susuz kalır. Sizden ricamız sırf biz çeltik üreticilerinin kullanacağı ufak bir suyun toplandığı bir gölet yapmanız.Biz barajdan gelen suyu o gölette toplar sonrada üreticimizin su ihtiyacını karşılarız.

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır'dan Önemli Ziyaret AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır'dan Önemli Ziyaret

Ayrıca bugün 174 çeltik üreticisine hibeli Çeltik Tohumu dağıttınız. İnanın bu thumlar hiçbir işimize yaramayacak. Neden mi Çeltik tarlalarında o kadar çok domuz var ki sürüler halinde gezen bu hayvanlar bizim akşam ektiğimiz tohumu veya mahsulü gece topluyor. Bu tohumlar ancak domuzlara fayda ediyor. Sizler bu domuzların tarım alanlarından kaybolması için ne yapılması gerekiyor ise o konuda yardımcı olun’’dedi.

Çiftçinin talepleri konusunda açıklama yapan Metin Çelik sulama konusunda yanlış bilgiye sahip olduğunuzu söyledi .Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil üreticiye seçimlerden sonra sizleri Kızlar yolu barajının sulama sistemini yerinde görmeniz için sizleri oraya götüreyim hem bilgi sahibi olursunuz hem de yetkililere taleplerinizi iletirsiniz dedi.

Editör: TE Bilisim