Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Ak Parti Tosya Teşkilatı 7. Olağan Kongresini yaptı. Doğramacı Gala Salonunda yapılan kongreye; Ak Parti Kastamonu Milletvekili ve Anayasa Komisyon Üyesi Metin Çelik, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu eski dönem belediye başkanı Tahsin Babaş, Taşköprü eski dönem belediye başkanı Hüseyin Aslan,  CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İbrahim Demir, STK Temsilcileri, delegeler, partililer ve Ak Parti’ye gönül veren vatandaşlar katıldı.

Divan Kurulunun teşekkülünün ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Gündemin okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor yaptı. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Corcor; “İnandığımız tüm değerler uğruna, milletimize hizmet için durmak yok yola devam diyen ve bize yol gösteren liderimiz, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın neferleriyiz. Yeni dönemde siz yol arkadaşlarımızla ve yönetimimle beraber Tosya’ya hizmet için aday oldum.  Temmenimiz  bu kutlu yolda Allah’ın izniyle yola devam etmek istiyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede konuşan Ak Parti Kastamonu Milletvekili ve Anayasa Komisyon Üyesi Metin Çelik katılımcılara teşekkür ederek yatırımlara değindi. Çelik;“Tosya yapılan hizmetlerden OSB, Tosya Devlet Hastanesi, Fen Lisesi, Huzurevi, Atıksu Arıtma Tesisi, TOKİ, 3. TOKİ ihalesi gerçekleştirildi, SGK Merkezi, Hükümet Konağı, Atatürk, Dumlupınar, Şehit Murat Çökmez okullarının kimisi bitme aşamasında, kimisi ihale aşamasında, İmam Hatip Lisesi’nin de güçlendirme çalışmaları sürüyor. Tosya Adliyesi’nin de yakın sürede ihalesinin yapılacak” diye konuştu.

Kongreye gönderilen telgraf ve mesajların okunmasının ardından gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin son maddesi olan seçimlere geçildi. Seçimlere tek liste olarak katılan Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor delegelerin oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

Seçimlerin ardından liste şöyle oluştu:

Başkan: Mustafa Corcor

Ak Parti Tosya İlçe Yönetim Kurulu (Asil)

1-Orhan Tunca

2-Ahmet Seyfi Ağaoğlu

3-Şenol Kabaoğlu

4-Müjdat Güney

5-Sinan Zeybek

6-Yusuf Varlık

7-Mustafa Kök

8-Engin Tokatlı

9-Ayşe Akgül

10-Ali Güler

11-Mustafa Bayık

12-Yaşar Ayık

13-Hatice Çerçialioğlu

14-Emre Yiğit

Editör: TE Bilisim