31 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Tosya ilçe Başkanlığında çalışmalar hız kazandı. Adaylık süreçinin başlaması ile birlikte siyasi kulislerde ismi konuşulan iki genç aday ada adaylığı için çalışmalara hız verdi.İlk olarak TÜGVA Tosya İlçe Temsilcisi Engin Tokatlı sosyla medya hesabında aday adaylığı için TÜGVA Temsilciliğinden istifa ettiğini açıkladı. Daha önce Ak Parti siyasi kulislerinde Tosya Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ismi konuşulan Ferhat Coşkun'un ise hafta içinde Genel Merkeze giderek adaylık işlemleri konusunda istişarelerde bulunulacağı öğrenildi. 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri aday adayı başvurularının  9 Kasım 2023 tarihi itibari ile başladığın ve bu süreç te aday adaylarının başvuru için neler yapmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Başvuru tarihleri yeri şekli ve eklenecek evraklar konusunda bilgilendirmeler yaptı.
BİLGİLENDİRME ŞU ŞEKİLDE;

1-BAŞVURU TARİHLERİ

Belediye Başkanlıkları için Başlangıç Tarihi: 9 Kasım 2023 Bitiş Tarihi: 17 Kasım 2023

Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri için Başlangıç Tarihi: 9 Kasım 2023 Bitiş Tarihi: 3 Aralık 2023

(Başvurular, hafta sonları da kabul edileceğinden teşkilat binaları açık ve müracaat almaya hazır tutulacaktır).
2-BAŞVURU YERİ

Aday adaylığı başvuruları İl başkanlığı ve Merkez ilçe başkanlığı parti teşkilat kademelerine yapılacaktır.

a) Belediye Başkan Adaylıkları: Büyükşehir ve İl Belediye Başkan aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak Genel Merkeze veya Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlıklarına, İlçe ve Belde Başkan aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak İl Başkanlıklarına veya İl Başkanlıklarına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına yapılacaktır.

b) İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi Adaylıkları: İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak İlçe Başkanlıklarına yapılacaktır.
3. BAŞVURU ŞEKLİ

a) Adaylık ön başvurusu, başvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan ilgili seçim türüne ait formların, E-  BAŞVURU yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılması suretiyle gerçekleştirilecektir. Söz konusu bu ön başvuruyu kendi imkanlarıyla yapamayanlar ilgili teşkilat birimine bizzat başvurarak yaptırabileceklerdir.

Başvurunun kesinleşmesi için aday adayları, bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurduğu formun çıktısını imzalayacaktır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır.

Başvuru formları, ilgili Teşkilat Kademesince “Gelen Evrak” kayıt defterine tarih ve sıra numarası verilmek suretiyle kaydedilecek ve aday adayı başvurusunu yapana, başvurunun alındığına dair tarih ve sıra numarasını gösterir “alındı belgesi” imzalanıp mühürlenerek verilecektir

4. BAŞVURUYA EKLENECEK BELGELER

a) Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Hangi adaylık türü ile ilgili olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-Devlet üzerinden),

 b) Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacak veya e-Devlet üzerinden),

 c) Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik numarasını gösterir şekilde),
d) Askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınacak),

e) Bağış dekontu (Bağışlar, 9 Kasım 2023 tarihi ve sonrasında, aşağıdaki

f) Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi,

g) Engellilik oranı %40 ve üzerinde olan aday adayları 'Engelli Kimlik Kartı' veya ' Sağlık Kurulu Rapor' fotokopisi.

Yerel Seçim Zaferini Mazbatasını Alarak Taçlandırdı Yerel Seçim Zaferini Mazbatasını Alarak Taçlandırdı

 5. BAŞVURU İÇİN BAĞIŞ MİKTARI ve BAĞIŞ YAPILACAK YER Belirlenen bağışlar; tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazze’li kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerinden iletilecektir.

Editör: TE Bilisim