TOKİ Ev Sahibi Yapmaya Devam Ediyor

Devletin hayata soktuğu TOKİ çok fazla ilgi gördü. Özellikle düşük gelirli olup ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için adeta bir umut kapısı oldu. TOKİ ilk gününden itibaren 520.000 konut inşa eden orta gelirli ailelerin gözünde çözüm üreten bir kurum haline geldi. Düşük taksit fiyatları ile TOKİ ev sahibi yapmaya devam ediyor.

TOKİ’den Ev Nasıl Alınır?

TOKİ ev sahibi yapmaya devam ediyor dedikçe bu evlerin nasıl alınabildiği en büyük merak konusu olmuştur. Orta ve dar gelirli aileleri düşünen devlet bunun için vatandaşların ev alabilmelerini kolaylaştıran ve sonunda evi aldıran bir kurumdur. Bu kuruma ise gerekli şartlar sağlatıldığı takdirde internetten başvuru gerçekleşebiliyor. TOKİ’nin sayfasında ise bütün konutlar yer alıyor. Başvuru sayfasını açarak buradaki konutları inceleyebiliyorsunuz. İncelemeniz ardından e devlet üzerinden satın almak istediğiniz konutu beyan ediyorsunuz. Bu aşamadan sonra ise başvuru ödemenizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Online başvurunuz tüm aşamalardan sonra kabul edilmiş oluyor. Çekiliş sistemini barındıran TOKİ çekilişin size çıkması durumunda evinizi çok düşük taksitlerle kiranızı ödüyor gibi evinizin sahibi olabiliyorsunuz.

TOKİ’den Kimler Ev Sahibi Olabilirler

TOKİ devletin kurmuş olduğu bir kurumdur. TOKİ ev sahibi yapmaya devam ediyor denildikçe kimler bu imkandan yararlanılabileceğini öğrenmek isteniyor. Dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması amaçlanan projede bu vatandaşlarımız, emekliler, şehir yakınları projeden yararlanabiliyorlar. Şehit ve gazi aileleri ise bu projede öncellikli tutuluyorlar ve ön sıraya alınıyor.

TOKİ’den Ev Almak İçin Şartlar

TOKİ’nin evlerinden yararlanılabilmek için kesinlikle dar veya orta gelirli olunması lazım. Şehit aileleri, gaziler, yetimler ve dullar bu sıralamada ön plana alınan vatandaşlarımız oluyorlar. TOKİ’den ev alabilmenin de bazı şartları vardır. Bu şartlar ise şöyledir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Alınmak istenen konutun bağlı bulunduğu yerde en az 1 yıldan beri ikametgahın olması gereklidir.
  • TOKİ’den başka bir binaya sahip olmamak.
  • Mal varlığına sahip olmamak.
  • Aylık gelirin 2.600 liranın altında olması gerekir. ( Aylık gelirin fiyatı her yıl değişir, sabit değildir.)

TOKİ için beklemek istemiyorsanız Birevim sizin için var!

https://www.evalmakistiyorum.com/toki-cekilislerine-katilmadan-taksitle-ev-sahibi-olma-firsati/

https://www.evalmakistiyorum.com/toki/

https://www.evalmakistiyorum.com/toki-konut-satiyor-en-pahali-ev-150-bin-tl/

Editör: TE Bilisim