HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilde 5 Şubat 2018 tarihinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” belge dağıtım töreni gerçekleştirildi.

“Okuma Yazma Seferberliği” kampanyası kapsamında Halk Eğitimde ve okullarda düzenlenen okuma yazma kursuna katılan kursiyerlere belgelerin verildiği törene; Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkan Kazım Şahin, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve okuma yazma kurslarına katılan kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile törenin açılış yapıldı. 175 katılımcının sertifika aldığı törende katılımcılardan bazıları konuşma yaptı. İlk olarak kürsüye çıkan 88 yaşındaki Ayşe Balcı okuma yazma öğrendiği için son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Bazı kursiyerler sahneye çıkarak okuma seferberliğine neden katıldıklarını başlarından geçen ufak anekdotlarla anlattılar.

Kaymakam Deniz Pişkin yaptığı konuşmada, “Bugün çok önemli bir programda sizlerle beraberiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve eşleri Hanımefendi sayın Emine Erdoğan’ın başlattığı, Millî Eğitim Bakanlığı’mızın koordinasyonu ile yürütülen “Okuma Yazma Seferberliğinin kursuna katılarak sertifika almaya hak kazanan kardeşlerimizin heyecanını ve gururunu bugün hep birlikte yaşayacağız. Öğrenmenin yaşı yoktur sözünün bize bir daha anlatan kursiyerlerimiz sayesinde bu kurslarımız hayat bulmuş ve kurslarımız başarıyla neticelenmiştir. Ailelerinden, işlerinden feragat edip kurslara zaman ayıran bütün kursiyerlerimizi kutluyorum. İlçemizdeki seferberlik sürecine destek olan, iş adamlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına velhasıl katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sertifika töreni sonrasında İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret Odası, Esnaf Kefalet Odası ve İş adamı Hüseyin Nalbantoğlu tarafından Umreye gönderilecek 5 kursiyerin kura çekimi gerçekleşti.

Daha sonra 10 kursiyere kura ile çeyrek altın takıldı. Yaklaşık 15 kursiyere mutfak eşyası hediye töreni gerçekleşti.Toplamda 115 kursiyere Okuma Yazma Seferberliği kursunu başarı ile tamamladıkları için hediye verildi.‘’Okuma Yazma Seferberliği’’ töreni kursiyerler ve ilçe protokolünün hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.  

Editör: TE Bilisim