Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce yaptırılan ve Millî Piyango adını taşıyan okullara, Van ilinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin adlarının düzenlenecek bir protokol dâhilinde verilmesi ilgi yazı ile istenilmişti.


            Millî Piyango adını taşıyan okullara depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin adlarının verilmesine ilişkin Maliye Bakanlığı ve Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile Bakanlığımız arasında 14/12/2011 tarihinde protokol düzenlenerek imzalandı.



            Yapılan protokol dahilinde hayatını kaybeden öğretmenlerin nüfusa kayıtlı oldukları illerde Millî Piyango adını taşıyan okul var ise bu okullara adlarının verilmesi; yoksa hizmet süresi fazla olan öğretmenden başlanılarak ad verilmesi; hizmet süresinin eşit olması halinde ise yaşça büyük olan öğretmenin adının verilmesinin uygun olacağı değerlendirilerek ilgili okul adlarının ekli listede belirtildiği şekilde değiştirilmesi kararlaştırılmıştır.
 

Yapılan programda aileler ve öğrenciler göz yaşlarına hakim olamadı.
 
Ilgaz Millî Piyango Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ismi, Emel – Oktay Türkoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak değiştirildi.
 

Ilgaz Milli Eğitim Müdürü Yurtkurtaran Dağdaş şehit olan öğretmenlerin ailelerine plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim