SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 16.Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç festivaline katılan Başbakan Yardımcısı Bekir BozdağNevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"de yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’i makamında ziyaret eden Bozdağ burada gazetecilerin sorusu üzerine dün gerçekleşen çirkin olayı değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada ‘’Nevşehir ili Hacıbektaş-ı Veli anma törenlerine başbakanımızı ve hükümetimizi temsilen katıldık. Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri Yunus gibi,Mevlene gibi ülkemizin manevi liderlerindendir ve ortak değerlerimizdir. Onların ortaya koydukları değerlere her zaman ihtiyacımız vardır. Dün yaşanan hadiseler Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin felsefesinden çok uzak kalan kişi tarafından yapıldığı açıkça anşalıyor.Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri anlayışında Sevgi vardır,kardeşlik vardır,’’incinsen de incitme ‘’ anlayışı vardır.Böyle bir anlayışın içinden bu şekilde hastalıklı bir yapının yetişmesi mümkünmüdür?Ama maalesef Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin ruhunu incitecek ve onun felsefesine yakışmayacak eylemler oldu.Bunu hazreti sevenlere mal etmek yanlış olur.Ancak kendisini Hacı Bektaş-Veli hazretlerine yakın gösterip ideolojik yaklaşımlarda olanlarda var.

Olay konuşmamı bitirdikten sonra kürsüden inerken neden buraya geldiniz diye bir ses duydum.Kafamı çevirdiğimde bir yumruk geldi.Daha sonra yerime geçtiğimde olayı ana muhalefet partisi lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım. Daha sonra konuşması için kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu saldırıyı kınayan bir konuşma yapmadı.Konuşmasında bu çirkin saldırıyı kınayan ve eleştiren bir konuşma yapmasını ve tavrını göstermesi gerekirdi.İşin daha ilginç olanı’da şu ki CHP parti başkan yardımcıların olayda suçüstü yakalan kişinin yanına gidiyorlar ve polislerin kelepçe vurmasını engelliyorlar.

Ben buradan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum bir ülkenin Ana muhalefet partisi yöneticilerinin tamamının olduğu bir ortamda bir bakana saldırı yapılıyor ve saldırgan suçüstü yakalanıyor fakat CHP lilerin o anda suçludan yana olması ve himaye etmesi yanlış olmuştur. Parti yöneticileri neredeyse saldırganı ALNINDAN öpmedikleri kalmıştır.

Hukuka inanan ,demokrasiye inanan vicdan sahibi olan herkesin tavır koyması gerekir. Bu işin takipçisi ve davacısı olacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim