Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Değerli Hemşerilerim;

Sizleri sevgi, saygı ve en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Değerli Tosyalı hemşerilerim; geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz Basın açıklamasında 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde Yeniden Refah Partisinden Tosya Belediye Başkanı Adayı olduğumuzu sizlerle paylaşmıştım.

Bugün siz Tosyalı hemşerilerimizle projelerimiz ve ilçe siyaset ininde yaşanan gelişmeleri kısaca değerlendireceğiz.

 Basın toplantımıza başlamadan önce sizlerle önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. İlçemizde aktif olarak faaliyet gösteren bir haber sitesi yapmış olduğu ankette siz değerli hemşerimize ‘’ Yerel Seçimler öncesi Tosya’daki en Güçlü ve Başarılı Siyasi Parti Hangisi’’ sorusunu sordu. Anket sonucunda Yeniden Refah Partisi Tosya İlçe Başkanlığı başarılı çalışmaları ve rekor seviyede üye kaydı ile anketten 2.olarak çıktı. Parti teşkilatımıza göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı Tosya Belediye Başkanı Aday olarak ben ve İlçe Başkanımız Osman Kibar ve Yönetimi adına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah 31 Mart 2024 Yerel seçimlerde de siz halkımızın teveccühü ve takdiri ile 1.parti olarak sandıktan çıkıp Tosya Belediyesini Refahlı belediyecilik ile tanıştıracağız.      

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ NEDİR?

Efsane Belediyecilik

İsrafın, rüşvetin, yolsuzluğun, çifte standardın, adam kayırmanın, torpilin, adaletsizliğin ortadan kaldırıldığı bir kuruşun dahi zayi edilmediği, belediyeler boğazına kadar borca batırılarak değil, tam tersine belediyelerin önceki dönemden gelen borçlarının ödendiği, belediyenin kasasında fazladan para olan, Halka hizmet Hakk’a hizmettir anlayışı. Cenabı Allah’ın rızasını kazanmanın milletin derdine derman olmaktan geçtiğini bilen bir belediyecilik anlayışıdır.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 1994 yılında devlete kredi verebilecek kadar kasasının dolu olduğu bir anlayıştır.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’nin seyyar satıcı olan belediye başkanının belediyeyi borç batağından çıkarıp kasasını doldurduktan sonra yeniden seyyar satıcılığa dönmesidir.

Makam ve koltuk sevdası değildir, temeli sevgi ve şefkattir.

 

HIDIRLIK TEPESİ SEYİR TERASI

Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde bulunan Hıdırlık Tepesinin seyir terası olarak kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunmak amacıyla ön çalışmalar yapılmış ve öncelikli hedefimiz arasında yer almaktadır.

ŞEHİR TRAFİĞİNİN RAHATLATILMASI

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü koordinesinde özellikle hatalı park konusuna eğilerek trafiğin daha rahat akışı sağlanacak, belirlenen noktalarda yol genişletme çalışması yapılacak.

FİZİK TEDAVİ MERKEZİ

Fizik tedavi noktasında hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri şehir dışına gitmeden ilçemize kazandıracağımız ücretsiz fizik tedavi merkezi ile karşılanması öncelikli projemiz.

İTFAİYE EK HİZMET BİNASI

Mücavir alan sınırımızın geniş olması, özellikle sanayi, OSB, ormanlık alanlar ve köylerimizde meydana gelen yangınlara hızlıca müdahale edilmesi için Dörtyol Mevkiine ikinci bir itfaiye hizmet binası yapılacak.

KATLI OTOPARK

Şehir merkezinde var olan park sorununu gidermek ve şehir trafiğini rahatlatmak adına

Kent merkezine katlı otopark yapılarak halkımızın hizmetine sunulacak.

ANAYOL KENARI YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI
D-100 karayolu üzerine yöresel ürünlerin satışının yapılacağı mağazalar açılacak ve Tosya ekonomisine katkı sağlanacak.

BELEDİYE ÇOCUK KREŞİ

Tam gün yaş gruplarına göre hizmet verecek şekilde tasarladığımız çocuk kreşi sayesinde kadınlarımızın ve çocuklarımızın en önemli ihtiyacını ücretsiz olarak hemen çözeceğiz.

BELEDİYE BETON SANTRALİ

İlçemizin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan Beton Santrali hızlıca faaliyete geçirilecek. Böylece REKABET ORTAMI SAĞLANACAK, hemşerilerimizin menfaatini koruyarak, belediyemize kazandıracağız.

KURU ÇAY ÜZERİ YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ

Şehir merkezinde bulunan Kuru Çay üzerindeki yeşil alanlar ve zemin kaplaması uzun yıllar boyunca hava şartlarına bağlı olarak estetiğini kaybetmiş olup bölgede top yekün bir peyzajçalışması yapılacaktır. Ayrıca bu düzenleme çerçevesinde yürüyüş ve bisiklet yolu eklenecek.

BELEDİYE AR-GE BİRİMİ

Avrupa Birliği, kalkınma ajansları, yerel destek programları ve yurt dışı temsilcilikleri başta olmak üzere hibe programlarından yararlanmak için aralıksız proje üretilerek uygulamaya konulacak. Kadın kalkınma planları bu konuda odak alınacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlçemizin son derece önemli ihtiyaçları arasında yer alan kentsel dönüşüm konusu için

Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu

Pilot alanlar şimdiden belirlenmiş olup hızlıca bu bölgedeki mülk sahipleri ile görüşülerek

Şehrimizin modern bir şekilde imarı sağlanacak.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI

İşsizliğin en aza indirilmesi ve üretim noktasında köklü bir geçmişe sahip olan ilçemizde ihtiyaca göre mesleki eğitim kursları açılarak, hemşerilerimizin nitelikli iş gücüne sahip olması sağlanacak.

ÜÇOLUKLAR YAŞAM KOMPLEKSİ

Yapay gölet, aqua park, hamam, sauna ve spor salonu gibi sosyal donatılarla ilçemize

Eşsiz bir yaşam kompleksi kazandıracağız. Aynı zamanda sokak hayvanlarından arındı-

rılmış bir şekilde hemşerilerimizin rahatlıkla burada vakit geçirmesi sağlanacak.

KENT TARİHİ MÜZESİ

Her şehrin en önemli unsuru olan kent tarihi müzesi, kaybolmaya yüz tutmuş maddi kültür değerlerimizi koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak ve ilçemizi ziyarete gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunmak amacıyla inşa edilecek.

TERMAL SU ARAŞTIRMA BİRİMİ

Jeolojik konumu (Kurşunlu ve Gümüşhacıköy örneği) göz önüne alındığında ilçemizde termal su kaynaklarının üniversitelerle iş birliği yapılarak araştırılması ve akabinde termal bir tesisin Tosya’mıza kazandırılması hizmet odaklarımızdan bir tanesidir.

SOKAK HAYVANLARI SORUNU

Sokak hayvanları için orman sınırları içerisinde doğal yaşam alanları oluşturularak belediyemiz öncülüğünde hayvan severlerle birlikte, veteriner kontrolünde barınmaları ve bakımları sağlanacak, insanlarımız ve çocuklarımız için tehlike olmaktan çıkaracağız.

BAĞ TURİZMİNİN CANLANDIRILMASI

7 binin üzerinde bağ ve bahçe alanına sahip ilçemizde aynı zamanda köklü bir bağ kültü

rü mevcuttur. Yapılacak alt ve üst yapı donatıları ile bağ kültürünün geliştirilerek turizme

Kazandırılması öncelikli hedeflerimizdendir.

BÜYÜK ŞİFA HAMAMININ RESTORASYONU

Tescilli birçok yapının yer aldığı ilçemizde kaderine terk edilmiş Büyük Şifa Hamamı

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak Tosya’mıza tekrar kazandırılacaktır.

TOSYA KONUT A.Ş.’NİN KURULMASI

Tosya’mızın Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alması, deprem riskinin yüksekliği, 1999 öncesi yapı stokunun fazla olması dikkate alınarak çarpık kentleşmenin giderilmesi ve sosyal konutlar yapılarak halkımızın güvenli ikameti sağlanacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Özel bireylerimize yönelik olarak içerisinde birbirinden farklı atölyelerin bulunduğu engelsiz yaşam merkezi ivedilikle hizmete geçirilerek engelli kardeşlerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, sosyal hayatın içinde olmaları sağlanacaktır.

KUM OCAĞI ve PARKE ÜRETİMİ

Tosya Belediyesi kum ocağı, parke üretim tesisi ve asfalt üretim şantiyesinin genişletilerek kapasitesinin artırımı sağlanacak. Şehrin imarında ve hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu malzemelerin temini noktasında büyük bir ihtiyaç giderilecek.

DEMİRCİLER ARASTASI RESTORESİ

Yağmur nedeniyle meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi, bölge esnafımızın ürünlerinin korunması amacıyla demirciler arastasına çatı yapılarak yılların sorunu giderilecek. Ayrıca dükkanlara ahşap giydirme yapılarak estetik bir görünüm kazandırılacak.

 

 

 

ESNAFA DESTEK PROJESİ

Ülkemizin farklı şehirlerinde düzenlenen Kastamonu tanıtım günlerinde, yöresel üretim yapan esnaflarımızın (bıçkı, bıçak, kese, kuşak, pirinç, ahşap, yöresel ürünler v.s.) ücretsiz bir şekilde katılımı sağlanarak esnafımızın kalkınması odak alınacak.

YENİ DÜĞÜN SALONU

Dar gelirli vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilmek kaydıyla yeni bir düğün salonu inşa ederek hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

TRAMVAY

Kentimizin ilk "Nostaljik Tramvay"ını birlikte inşa edecek Tosya’mıza eşsiz bir görünüm kazandıracağız. Dörtyol ve Üç oluklar güzergâhında gidiş geliş olarak hizmet verilecektir.

HALK EKMEK

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bunalan vatandaşımıza temel besin maddesi olan ekmeği daha ucuza sunmak amacıyla halk ekmek fabrikası kurulacak ve esnaflarımıza alt bayilik verilecek.

YENİ DOĞAN PROJESİ ve EVDE BAKIM HİZMETLERİ

Anne ve babaların mutluluklarına ortak olmak kaydıyla doğum sonrası ihtiyaç duyulan tüm malzemelerle yanınızdayız. Ayrıca yine yaşlılarımıza hizmet amacıyla yerinde 7/24 esasına göre sağlık ve temizlik hizmeti verilecektir.

 

Aldanmayacağız, Aldatmayacağız

Kaşıkla verip Kepçeyle almayacağız

İsraf etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz

Devleti ve Milleti Borca Esir Etmeyeceğiz

 

1994 Milli Görüş belediyeciliğinin yeniden 2024’te milletimize ulaştırılması için, milletimizle buluşturulması için, desteğinizi Yeniden Refah Partimize bekliyoruz.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU