Haber: Sedat Ağacıkoğlu

İlçemizde sorumlu habercilik anlayışı içinde bu sorunu yıllardır www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak gündemde tutuyoruz. Bizler bu konuyu ne zaman gündeme getirsek vatandaşın ve ailelerin sitemini satırlarımıza taşısak linç yiyoruz!  Çünkü sosyal medyada güçlü bir köpek sever lobisi var. Söyledikleri de şu: " Tosya’daki çoğu sokak köpeği kontrolümüz altında bizler onları tehdit etmediğimiz müddetçe onlar bizlere saldırmazlar.

Belediye ise sosyal medyadaki Hayvan severlerin lobisinden çekindikleri için başıboş köpeklere karşı önlem alamıyor.

Çoğu zaman vatandaşlar başıboş sokak hayvanlarını çete halinde gezdiğini gördüğü anda polisi arıyor. Polisi, "Köpek saldırmadan biz müdahale edemiyoruz, zabıtayı arayın" diyorlar. Zabıtayı arıyorsun "Biz bir şey yapamayız, polisi ara" diyorlar! Yani bu tehdit karşısında köpekler birine saldırmadığı sürece harekete geçilmiyor! Kanun var ama uygulayan yok!

Elbette hiçbir belediye onlara zarar vermesin. Ama şehir içlerinde sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri artık sadece çocukları değil herkesi korkutuyor. Sorunun defalarca gündeme getirilmesine rağmen, ilçedeki sokak köpekleri vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Tosya ilçe merkezinde sayıları gün geçtikçe artan ve vatandaşlarla iç içe yaşayan başıboş köpekler vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor

‘’KANUN BELEDİYELERİN ELİNİ KOLUNU BAĞLIYOR ‘’

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince sahipsiz köpekleri hayvan barınağında tutamıyor.

*Kanunla koruma altına alınan köpekler yasa gereğince rehabilitasyon işlemleri olan, acil müdahaleleri, tedavileri, gerekli işlem ve girişimleri ile üremelerinin önüne geçmek için kısırlaştırma operasyonlarını yaparak, barınma ve beslenme ihtiyaçlarını sağlayarak bu hayvanlardan uygun olanları tekrar alındıkları bölgelere bırakılmak zorunda.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak başta ilçe İdarecilerinin sonrasında mahalle muhtarlarının ilçemizdeki hayvan severlerle bu meseleye hassas yaklaşacağına inanıyorum. Aslında toplanacak köpeklerin bakımında gönüllü çalışacak gerçek hayvan severler de var. Ortak bir projeyle bu sorunu çözebiliriz.

 ARTIK KİM NE YAPACAKSA YAPSIN ARTIK

İnşallah toplanan köpek dostlarımız modern, güzel barınaklarda hayatlarına devam eder

Editör: TE Bilisim