Kutlamalar saat 9.00 da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk sunma töreni sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her okulun bahçesinde ayrı ayrı kutlandı.Protokol üyeleri Tosya İlkokulu bahçesinde yapılan kutlamalara katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kutlama programına Kaymakam Yusuf Cıbır, eşleri Zehra Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu,Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, Tapu Müdürü Mustafa Esen,öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu yaptı.Tosya İlkokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, şarkılar söylendi.Yöresel halk oyunlarının oynanmasının ardından 23 Nisan’ı anlatan oratoryo seslendirildi.  Dans gösterilerinin ardından çeşitli yarışmalar yapan öğrenciler izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı.


















Editör: TE Bilisim