1 Haziran 2011 Çarşamba günü ilçemizde basılı ve internet ortamında faaliyet gösteren bir yayın organı manşetinde “Eğitimsiz Eğitim” başlıklı haberde yer alan hususlara ilişkin olarak kamu oyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.Merkez Kasapoğlu İlköğretim Okulumuz ile ilgili çıkan asılsız iddialarla ilgili yayınlanması istenen tekzip metni kamuoyuna saygıyla sunarız.

T.C.

TOSYA KAYMAKAMLIĞI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

T E K Z İ P

 

 

Sayın Hayrettin MUZIR

Tosya Haber 37 Gazetesi İmtiyaz Sahibi

İbniselim Mahallesi Demirciler Çarşısı

(AKBANK üzeri)No:17/2 Tosya/KASTAMONU

 

                01 Haziran 2011 Çarşamba günü gazeteniz manşetinde "Eğitimsiz Eğitim" başlıklı haberde yer alan hususlara ilişkin olarak kamu oyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

                Haberde Merkez Kasapoğlu İlköğretim Okulu'nda 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başlayalı 3 ay gibi kısa bir süre eğitim verildiği, görevli öğretmenin gelmediği yönündeki haber ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

                Haberde bahsi geçen konular gerçeği yansıtmamaktadır.

                Okulumuz 2010-2011 eğitim öğretim yılı dönem başı normunda bulunan iki öğretmeni ile açılmış olup, öğretmenimizin biri birinci dönem doğum izni ve doğum izni sonrası 3 ay süreli ücretsiz izin almıştır.

                Diğer öğretmenimiz Milli Eğitim Bakanlığı 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi doğrultusunda 20 Eylül 2010 tarihinde eğitime başlamıştır. Öğretmenimizin eşinin tayini Kasım ayı ortalarında İlimiz Araç ilçesine çıktığından 22.10.2010 tarihinden itibaren 5+5 olmak üzere toplam 10 gün sağlık izni kullanmış, Valilik tarafından eşinin görev yaptığı yer olan Araç ilçesine görevlendirilmiş olup,  03 Aralık 2010 tarihinde görevinden ayrılmıştır. Öğretmenimizin eş özrü durumundan ayrılacağı göz önünde bulundurularak ivedilikle  ilçemizde norma kadro fazlası sınıf öğretmeni olmadığından ücret karşılığı görevlendirilmek üzere öğrenci mevcudunun 27 olması ve her sınıfta öğrenci bulunduğu dikkate alınarak eğitim öğretimde daha faydalı olacağı düşünülerek Emekli Öğretmen İbrahim BAHAR teklifimizle birlikte Valilik Makamınca görevlendirilerek 06 Aralık 2011 Pazartesi günü göreve başlamıştır. Buradan da anlaşıldığı gibi okulun eğitim öğretime başladığı tarihten kadrolu öğretmeni eş özrü durumundan ayrıldığı tarih olan 03 Aralık 2011 tarihine kadar Milli Bayramlar ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan toplantılar dışında öğretmenimizin sağlık izninde (raporlu) olması nedeniyle 10 süreyle eğitim öğretim yapılamamıştır.

                06 Aralık 2011 Pazartesi günü Valilik görevlendirmesi ile görev başlayan Emekli Sınıf Öğretmeni İbrahim BAHAR görev yaptığı süre içerisinde 15-16-17 Aralık 2010 tarihlerinde annesinin rahatsızlığı nedeniyle 3 gün, 10 Mart 2011 tarihinde bir yakınının cenazesi nedeniyle 1 gün,  17 Mart 2011 tarihinde özel işleri nedeniyle 1 gün, 13 Nisan 2011 tarihinde Çankırı Karatekin Hastanesinde doktor randevusu nedeniyle 1 gün, 06 Mayıs 2011 tarihinde özel işleri nedeniyle 1 gün ve 23-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında da sağlık raporu ile 5 gün olmak üzere toplam 12 gün işgünü eğitim öğretim yapılamamıştır.

                06 Aralık 2011 Pazartesi günü görevine başlayan İbrahim BAHAR birinci dönemde öğretmensizlik nedeniyle ders yapılamayan süreler için günlük vakit çizelgesine göre son ders 14:30 da bitmesine rağmen 15:00 a kadar ders yaparak telafi eğitimini yerine getirmiştir. Aynı şekilde kendisinin izinli ve raporlu olduğu günler içinde aynı çalışma yapılmaktadır.

                2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Çalışma Takvimi'ne göre 20 Eylül 2010 tarihinden 02 Haziran 2011 tarihine kadar öğretmenlerin izinli ve raporlu olmaları nedeniyle toplam 22 gün eğitim öğretim yapılamamış olup haberde belirtilen 3 aylık gibi bir süre eğitim yapılmıştır ifadesi kesinlikle gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmaktadır.

                Öğrenci velilerinden eğitim öğretimle ve öğretmenlerin devamsızlığı ile ilgili bugüne kadar herhangi bir resmi başvuru olmamış, sadece okulun kapatılması ve taşımalı eğitim sistemine alınması yönünde başvurular olmuş, bu konu da İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca incelenmiş  ve öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle uygun bulunmamıştır.

                Ders vakit çizelgesine göre 08:30 da ders başlamakta, 14:30'da da günlük eğitim öğretim sona ermektedir. Öğretmenimiz taşımalı öğrenci servisleri ile okula gidip geldiğinden, derse geç gelmesi veya erken ayrılması söz konusu değildir. Okulun gündüzlü ve tam gün eğitim yapıyor olması nedeniyle de öğrencilerin beslenme ihtiyaçları aileleri tarafından karşılanmaktadır. Bakanlığımız birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenciler için beslenme ve öğle yemeği vermediğinden ve bu okullarımızda yardımcı hizmetli atanmadığından bu tür ihtiyaçlar veliler tarafından karşılanmaktadır.

                Sonuç olarak kamuoyunu tamamen yanlış olarak bilgilendirmek maksadıyla yapılan haber içeriğinde yer alan itham ve ifadelerin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesini, ayrıca bu açıklamanın 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. Maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayınlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim. 

 

03.06.2011

Fikret KORKMAZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Editör: TE Bilisim