HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak yaklaşık 3 gün önce Tosya Asr-i Mezarlıkta yaşanan çevre ve görüntü kirliliğini gündeme getirmiş ve konuyu ilçe gündemine taşımıştık.

Yaptığımız haberde Tosya Asr-i Mezarlığı kendini bilmez, sorumsuz bazı kişi veya kişiler tarafından çöplüğe çevrildiğini ve kısa zamanda bu soruna çözüm bulunmasını istemiştik.

Haberimizde Tosya Belediyesi tarafından ilçede yaşanan mezar yeri sorununa çözüm bulmak adına mevcut mezarlığın yan tarafında bulunan alana ‘’ Hafriyat Dökümü Yapılır’’ izni verildiğini yazmıştık. Fakat hafriyat döküm iznini suiistimal eden kendini bilmez, sorumsuz kişi veya kişiler tarafından bu alana İnşaat moloz malzemeleri, tuğla parçaları ve boya sanayinde kullanılan kimyasal atıklar döküldüğü görüntülendi.

Haberimiz sonrasında ilçe kamuoyu Tosya İlçe Kaymakamlığı Umumi Hıfzıssıhha kuralları ve Tosya Belediyesi Zabıta Talimatnamesi her iki kurumun bu soruna ivedi olarak çözüm bulması yönünde talep oluştu.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Tosya Asr-i mezarlıkta yaşanan soruna acil çözüm bulunmasını isteyerek Belediyenin ilgili birimlerine talimat verdi. Belediye ekipleri 3 gün gibi kısa bir sürede mezarlıkta meydana gelen Çevre kirliliğine son vererek mezarlık alanının tertemiz duruma getirdi.

3 GÜN ÖNCEKİ DURUMU

ŞİMDİKİ DURUMU

3 GÜN ÖNCEKİ DURUMU

ŞİMDİKİ DURUMU

KGD'DEN AÇIKLAMA; ''SALDIRIYI KINIYORUZ'' KGD'DEN AÇIKLAMA; ''SALDIRIYI KINIYORUZ''

YENİ AÇILAN MEZAR YERLERİ

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU