STAD: Tosya İzzet Aksalur

HAKEMLER: Şaban Elbaşı (Kayseri )(**)

                          Sema Yıldırım (Kırşehir ) (**)

                          Soner Küçük (Kırşehir)(**)

                           Zekerya Akkaya (Kastamonu )

TOSYA BELEDİYESPOR: Bayram Evler (**), Fatih Köse(*), İsmail Tohumat (**) Bülent Keskin (**), Selami Gönülal (**), Hakkıverdi Konca(**), Mustafa Usta(*),Harun Tunçbiz (**),Uğur Kapan(**),Salim Uzun (**)Mustafa Taşçı (*)

 SİNCAN BELEDİYESPOR: Erkut Özbir (***),Mustafa Özata (****),Engin Akbaş (***) Serkan Arslan (****),Hakan Şimşek (***),Oğuzhan Genç(****),Selim Aydoğan (****),Fırat Demir (***),Osman Uğurlu (***),Oğuz Akdağ (***),Harun Kormaz (****)

GOL: dk. 60 Selim Aydoğan (SİNCAN BELEDİYESPOR)

SİNCAN OYUN HAVASI ; HAVAMIZI BOZDU Bölgesel Amatör Lig’de ligin üçüncü  haftasında Tosya Belediyespor  evinde Sincan BelediyeSpor a 1-0 yenildi.

 Ligin ikinci haftasında deplasmanda Zonguldak Kömürspor’u 1-0 yenen ve puan durumunda 4.sıraya kadar yükselen Tosya Belediyespor kendi sahasında moralli çıktığı maçta Kötü futbol oynayarak penaltıdan yediği golle 1-0 yenildi.

 Bal liginin ilk haftasında kendi sahasında Kozlu Belediyespor ile oynadığı maçta 1-1 berabere kalan ve bunun nedenini taraftar desteği olmadığından rakip üstünde baskı kuramadıklarını söyleyen teknik yönetim bu hafta oynanan maçta coşkulu taraftar desteğini bulsa da oynadığı kötü futbol  yenilmekten kurtulamadı. 


 MAÇIN  ÖNEMLİ DAKİKALARI

Maça Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan’’ Vur, Kır, Parçala; Bu Maçı Kazan ‘’ fanatik taraftar desteği ve tezahüratı ile başlayan Tosya Belediyespor ilk dakikalarda Sincan Belediyespor kalesinde baskı kurdu.Maçın 10.dakikasında Tosya Belediyespor rakip ceza sahası dışından kullandığı faul atışında Salim Uzun’un sert vuruşu farklı auta çıktı.

Maçın 15.dakikasında gelindiğinde Sincan Belediyespor oyunda dengeyi kurarak 10 numaralı oyuncuları Osman Uğurlu’nun etkili oyunu ile Tosya Belediyespor’un kalesine etkili ataklarla gelmeye başladı.

Sincan Belediyespor’un etkili oynadığı dakikalarda maçın 30.dakikasında Sincan Belediyespor faul atışı kazandı.Atışı kullanan 4 numaralı Engin Akbaş’ın sert şutunu Tosya Belediyespor kalecisi Bayram kurtardı.

Maçın kırılma anı Tosya Belediyespor oyuncusu Salim Uzun’un maçın 45.dakikasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı dakikada pozisyonu cömertçe harcayarak topu dışarı attı ve maçın ilk yarısı 0-0 bitti.

Maçın ikinci yarısına Sincan Belediyespor akıllı ve mücadeleci futbolu ile başladı.Tosya spor rakibinin etkili futbolu karşısında fazla mücadele etmeyince ve teknik yönetimimiz saha kenarından oyunun seyretmesi sonucu rakip takımın baskısı bizim oyuncuları hata yapmaya zorladı.

Maçın 60.dakikasında Sincan Belediyespor’un gelişen bir atağında  da Tosya Belediyespor oyuncusu İsmail Tohumat ceza sahası içinde topu elle oynadı. Maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan ve maçın kahramanı 5 numaralı oyuncu Selim Aydoğan topu ağlara göndererek Sincan Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi.

Gol sonrası Tosya Belediyespor beraberlik golu bulmak için rakip  takım üzerinde baskı kurmaya çalışsa da Sincan Belediyespor oynadığı etkili futbol ile takımımıza gol imkanı vermedi.

Maçın son anlarında takım kaptanımız Bülent Keskin  defans görevini bırakarak santrafor oynamaya ve gol bulmaya çalıştı. Takımımızın şuursuzca atakları ve doldur boşalt futbolu neticeyi değiştirmeye yetmedi ve Sincan Belediyespor Penaltıdan bulduğu golle maçı 1-0 kazanarak Tosya deplasmanından 3 puan çıkarmayı başardı.

 MAÇIN ANALİZİ

 Tosya Belediyespor geçen hafta deplasmanda kazandığı sürpriz galibiyetin rehavetini üzerinden atamayarak maça durgun başladı. Taraftar desteğini olmadığından şikayet eden İdari ve teknik yönetim bu haftaki taraftar desteği karşısında etkili futbol oynayamadı. Bazı taraftarlar ‘’Bu hafta taraftar var Takım Yok –Taraftar olmadığı hafta ise Takım Galip’’ bu işte bir gariplik var dediler. Takım ve taraftarın buluşmadığı kaynaşmadığı maçta Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yaptıkları tezahüratla Tosya Belediyespor’a sahip çıktı. Maçı taraftarlar gibi saha kenarından seyretmekle yetinen teknik yönetimimiz ilk oyuncu değişikliğini ancak oyuncumuz sakatlanınca yaptı. Saha kenarında oyunun gidişatına hiçbir reaksiyon göstermeden seyreden teknik direktörümüz  Nezir hocanın bu durumuna saha içindeki oyuncularda ayak uydurdu ve mücadelesiz koşmayan bir futbol ile oyunu bitirdiler.

Tosya Belediyespor önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı Akyurt Belediyespor maçına iyi hazırlanarak ve takım yönetiminin yapacağı organizasyonla taraftarları Akyurt’a götürmeleri ve bayram öncesi kötü gidişe son vererek 3 puanla dönmeleri gerekmektedir.

Sedat Ağacıkoğlu (AHT-Tosya)

Editör: TE Bilisim