23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK TÖRENLERİNDE Sitemiz Muhabiri ve Ayrıca HABERCİ 37 Genel Yayın Yönetmeni olan Ahmet Çataloğlu'na yapılanları www.tosyahaberleri.com olarak TASVİP ETMİYORUZ !!!!.....



Tosya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı böyle kutlandı.!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü Kutlama Programı başlarken Milli Eğitim camiasına yakışmayan tatsız olayların yaşanması hiçte iç açıcı değildi. Milli Müdürlüğü’nde üst düzey bir yetkili, kendi video çekimlerini engellediğimiz düşüncesiyle, basın kartı sahibi bizden çekimi başka açıdan yapmamızı istedi. Oysaki 1 metrelik yer değiştirme ile farklı açıdan daha rahat ve net görüntü alabileceğini hesaplayamayan bir görevlinin  kameraman olarak yapacağı çekimlerinin ne derece değer taşıyacağı tartışılır. O mantalitedeki bir çekim olsa olsa ibretlik olarak  basın müzesine yakışır. İşini en iyi şekilde yapmaya çalışan gazetecilere ve hangi açıdan nasıl görüntü alabileceğini çok iyi bilen basın mensuplarına yapılan bu hareketi bir hakaret sayıyor, göstermelik görüntü alıp kamuoyunu bilgilendirme adına hizmet vermeyenler acaba basının çekimlerini neden engelleme yoluna gitmektedir, bu tavır anlaşılamadı.

Tosya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün problemi aslında gösteri yapan öğrencilerin video kaydının şu veya bu açıdan alınıp alınmaması meselesi değil; “Saldım çayıra, mevlam kayıra” anlayışı ile yönetim bilincini göz ardı eden anlayışın irdelenmesine engel olmak için basın mensuplarını sindirme çabası.

Örneğin; Milli Eğitime bir öğrenci imkanları elverişli olmadığı için mektup yazarak kitap istemişti. Acaba öğrencinin isteği ne ölçüde karşılandı? Öğrenci mektubu ile basına poz verildikten sonra bunun sonuçları açıklanmadı.

İçinde bulunduğumuz hafta içinde Sağlık Meslek Lisesi bahçesinin üzerinden geçmekte olan  Yüksek Gerilim hattının iki ana kablosu koparak bahçeye düştü. Acaba okul bahçesinden geçen ve büyük bir enerji akımı taşıyan kabloların taşıyıcı direklerinden birinin okul bahçesinin ortasında durması karşısında Milli Eğitim Müdürlüğü hangi çalışmaları yaptı? Can ve mal güvenliğinin sağlanması adına velilerin yüreğine su serpecek ne gibi çalışmalar yapıldı? Bekara karı boşamak kolay! Tosya’da hizmetli, kaloriferci, hatta öğretmen sıkıntısı olan okullarla ilgili hangi çalışmalar yapıldı ki, Milli Eğitim Yönetimi sanki tüm problemleri aşmış bir kurum rahatlığı ile hiçbir gazetecilik eğitimi ve pratiği olmayan bir personelin eline kamera veya fotoğraf  makinesi vererek gösteriş yapıyor. Kamu adına görev yapan gazetecilere ise, işini yaptıklarından dolayı hakaret edercesine olayların içine girmektedir. Bu anlayışı gazetecilik mesleğim adına kınıyor, bu tavrın basitliğini de eğitimcilerimizin takdirine bırakıyorum. 

Ahmet Çataloğlu Haberci37

Editör: TE Bilisim