Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya ilçesi Karşıyaka Mahallesinde Hayırsever İşadamı İsmail Ercan tarafından inşa edilecek olan Rahman Ercan Cami temeli törenle atıldı.

Cuma namazına müteakip yapılan temel atma törenine Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Hayırsever İşadamı İsmail Ercan, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan, Refah Partisi Belediye Başkan Adayı İbrahim Demir, Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayları Fatih Kayabaşı, Şenol Kabaoğlu, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Kadir Karaçam,  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Cami Yaptırma Derneği Başkanı Ömer Safran Zeliha Safran tarafından bağışlanan arsa üzerine Hayırsever İşadamı İsmail Ercan tarafından cami yapılacağını söyledi. Safran Hayırsever İşadamı İsmail Ercan’a teşekkür ederek “Allah hayrını kabul etsin, ailenin evladı Rahman Ercan adına yapılacak olan caminin sevabına tüm aile fertleri nail olsun” dedi.

Tosya Gençlik ve Spor Kulübü'nden Gurur Verici Başarı Tosya Gençlik ve Spor Kulübü'nden Gurur Verici Başarı

Törende konuşan Hayırsever İşadamı İsmail Ercan, cami yaptırma düşüncelerinin olduğunu belirterek cami yaptırma teklifini getirdiler biz de kabul ettik. Bugün temelini atıyoruz, inşallah bittiğinde bir Cuma günü hep birlikte Cuma namazını kıldıktan sonra açılışını yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan tarafından hayrın kabul olması ve cami inşaatının kazasız belasız tamamlanması için yapılan duanın ardından kurban kesildi.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Hayırsever İşadamı İsmail Ercan, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan ve Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı İbrahim Demir birlikte butona basarak temele ilk harcı koydu.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU