Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Bademce köyün Acıkise mahallesinde 29 Mayıs 2013 tarihinde çıkan yangında iki ev tamamen yandı.

Edinilen bilgilere göre, Yaşar Uflaz'a ait evde sabaha karşı bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler Mustafa Uflaz'a ait eve de sıçradı. Kargı ve Tosya Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ile Kargı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edilen yangın güçlükle söndürülmüş ve her iki aileye ait evler tamamen yanmıştır.

 Yangın sonrasında Mustafa Uflaz evinin yanmasından çok henüz Ortalıca ilköğretim okulu 2.sınıf öğrencisi olan torunu Akın Karadere’nin eğitiminden uzak kalması endişesi ve üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

10 yaşında ki Akın Dere’nin Dedesinin bu kaygısına ve üzüntüsüne duyarsız kalmayan öğretmenleri hemen bir yardım kampanyası düzenleyerek öğrencileri Akın Dere ve dedesine yardım ettiler.

Ortalıca İlköğretim Okulu öğretmenleri Akın Dere’nin çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyerek yaklaşık 1 yıl önce annesini trafik kazasında kaybeden öğrencilerinin bir de bu yangın sonrasında yalnız ve eğitimden uzak kalmaması için ellerinden gelen her türlü yardımı ve desteği göstereceklerini söylediler.

 Köy sakinleri Ortalıca İlköğretimokulu öğretmenlerinin göstermiş olduğu bu destek karşısında çok duygulandıklarını söyleyerek tüm hayırsever vatandaşların Akın Dere’ye desteklerinin esirgememeleri için talepte bulundular.








Editör: TE Bilisim