Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde dün saat 16.00 sıralarında çıkan yangında 45 hane, tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Büyük uğraşlar sonucunda kontrol altına alınabilen yangında 230 hanesi bulunan köyde büyük bir felaket yaşandı. 15 büyükbaş hayvanında telef olduğu yangında, vatandaşların hayalleri de yandı. Bazı vatandaşlar, yanan evlerinin yakınlarına giderek gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı vatandaşlar ise yanan evlerinden geriye kalan demir parçalarını bir kenara toplamaya çalıştı.


“Babamın hatırası yandı, en çok ona üzüldüm”

TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR

Gözyaşları içerisinde babasından kalma yanan evine bakan Fadime Namlı, “Yangın olduğunda ben evdeydim. Ben kendi evimizden çıktığımda komşumuzun evi yanmaya başladı. Evimiz köyümüz her şeyimiz yandı, hiçbir şey alamadık. Hiçbir şeyimiz kalmadı, sadece kolumdaki çantam kaldı. Babamın hatırası kalan evimiz yandı, en çok ona üzüldüm. Babamın yattığı yer yandı. Eğer zamanında bizler evden çıkamasaydık canımızdan da olurduk, tepemize teller hep düşerdi. Köylüler sağ olsun gelip kardeşimi kurtardılar. İtfaiye falan çabuk müdahale etti, yoksa köyümüzün tamamen yanardı. Buralarda hiç ev kalmazdı. İtfaiye bizim eve hortum tuttu fakat alt tarafı hemen yandı. Ne yaptılarsa bizim evimiz yanından tutuştu, itfaiye su tutsa da kurtaramadılar. Ahşap binaydı, çabucak yanıverdi” dedi.

Yangın haberini İstanbul’da iken alan Kezban Keser ise “Biz, yangını duyunca hemen geldik, baktık her tarafı alev almış. Biz, İstanbul’dan geldik. Yaz aylarında köyümüzde kalıyorduk hatta daha yeni İstanbul’a gitmiştik. Evimi yanmış görünce kafayı üşüttüm, ağladım. Ne yapabiliriz ki, Allah’a şükür canımıza bir şey gelmemiş” diye konuştu.

İstanbul’da oturduklarını söyleyen bazı vatandaşlar ise “Biz, İstanbul’da duruyorduk. Yangın olduğunu duyunca geldik. Evimizden hiçbir şey alamadık, tamamen hepsi yandı. Her şeyimiz bitti, her şeyimizi kaybettik” dedi.

Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ekiplerince evleri yanan bölgede hasar tespit ve hak sahipliğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi tarafından Tosya’nın Yağcılar köyünde yangınzede vatandaşlar ve bölgede görev alan ekipler için mobil mutfak aracı kurularak, üç öğün yemek ve çay ikramında bulunuluyor.

Editör: TE Bilisim