Tosya ilçe şube müdürü ve Eğitim Bir-sen Tosya Şube Başkanı Mesut Şeker’in yanı sıra Tosya İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zeki Taş’ta grev yapan öğretmenlere destek verdiler.

 23 Mayıs Çarşamba günü okula gitmeyerek 1 gün süretli iş bırakma eylemi yapan  Tosya Eğitim Bir-Sen – Tosya Kamusen ve  Tosya Eğitim İş sendikasına bağlı 100’e yakın öğretmen ellerinde pankart ve afişler ile haklarını aradılar.

 Tosya Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamalarında “ 2012 -2013 yılı Toplu Sözleşmesi görüşmeleri Kamu işveren heyeti ile Kamu görevlileri Sendikaları görevlileri arasında gerçekleşmiş ve anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. Kamu görevlilerin genelini ilgilendiren onlarca talebini görmezden gelen Kamu işveren heyeti, anlaşmazlığın, ilk toplu sözleşmede toplu sözleşme imzalanmamasının baş sorumlusudur.  Sermayeye gelince, kasanın kapısını açan kamu görevlilerinin haklı taleplerine cari açık gerekçesine sığınan Hükümet, kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur.

 Hükümet 2012 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3.5 + 4 zam önerisinde bulunarak, kamu çalışanlarının taleplerini ve yetkili kamu çalışanları sendikalarını ciddiye almadığını bir kez daha ortaya koymuştur.Bu teklif kabul edilebilir bir teklif değildir.

 Merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getiren ve bununla övünen hükümet her fırsatta “ eğitim şart “ demektedir. Bizlerde “ Eğitim şart ise Ek Ödeme de şarttır” diyoruz.

 Bizler bugün, işimize sahip çıkmak için, aşımıza sahip çıkmak için, işimizi ve emeğimizi değersiz görenlere ne kadar önemli olduğumuzu, emeğimizin ikamesi olmadığını haykırmak için işe gitmedik. Hizmet üretmedik”. Dediler.

 Sendikalara bağlı Tosya’lı öğretmenlerin grevleri sırasında çıkabilecek olumsuz durumlara karşı Tosya İlçe Emniyet birimleri Cumhuriyet meydanında geniş güvenlik önlemi aldılar.

 Yapılan grevlerin ardından Öğretmenler Tosya Cumhuriyet meydanından olaysız bir şekilde ayrıldılar.

 Kastamonu – Tosya

Alaattin Keşoğlu

Editör: TE Bilisim