HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çeltik üretimi yapan 136 çiftçiye, 27 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen “Çeltik Üretimi Geliştirme Projesi” çerçevesinde çiftçilere tohum dağıtıyor. Proje çerçevesinde çeltik üretimini yaygınlaştırmak için Tosya ilçesinde 136 üreticiye 27 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.

Sertifikalı tohum dağıtım törenine Kastamonu Valisi Avni Çakır,İlçe Kaymakamı A.Ferhat Özen,Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, ve ilçe protokolü katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu taptığı konuşmada ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı Tosya ilçesine yüzde 75’i hibe olmaz üzere 27 ton sertifikalı ‘Osmancık97’ ve ‘Efe’ cinsi çeltik tohumu gönderdiğini söyledi.Tosya’da son yıllarda çeltik üretiminin arttığını ifade etti.

Törende konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya’nın kapısıyla ve pirinciyle ünlü olduğuna dikkat çekerek sanayinin gelişimine devam ettiğini fakat tarımın aynı oranda gelişmediğine vurgu yaptı. Tarımın daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarının altını çizen Vali Çakır, çeltik üretiminde denenecek olan damlama sulama yönteminin çiftçinin su sorununu çözmeyi amaçladığını ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Avni Çakır tarafından çiftçilere çeltik tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. %70’i sübvanse edilerek kilogramı 3,25 TL den çiftçilere 27 ton çeltik tohumu dağıtıldı

Editör: TE Bilisim