Trafik sorunu çözülmeye dursun son günlerde bu kavşaklarda bulunan alt geçitlerde adeta vatandaşlar için birer korku tüneli  haline geldi.

www.tosyahaberleri.com haber sitemiz sorumlu habercilik anlayışı içinde devamlı olarak D-100 karayolu üzerinde bulunan Çankırı ve Çorum kavşaklarını gündeme getirmiştir. Bu kavşaklarda meydana gelen ölümlü ve maddi  hasarlı kazaları her zaman kamuoyunun gündeminde tutarak  bu kavşaklara üst geçit yapılması için sorumluların dikkatini Ölüm Kavşaklarına çekmiştir.

İlçemize yaklaşık 40 Km uzaklıkta bulunan ve nüfus olarak ilçemizin 4/1 nüfusuna sahip olan 7.000 nüfuslu Ilgaz İlçesinde D-100 karayolunda 2 adet üst geçit yapılarak Trafik sorunu çözülmüş, kazaların önüne geçilmiştir.

İlçemiz kavşaklarda yapılması planlanan üst geçitleri tartışa dursun şuan mevcut olan Alt Geçitlerde ki sorunlar gözden kaçıyor.

Çorum kavşağında bulunan ve çoğunlukla Tosya Meslek Yüksek Okul Öğrencilerinin kullandığı Alt geçit şu anki durumu ile adeta tehlike arz ediyor. Gündüzleri  adeta çamur içinde bulunan alt geçit geceleri ise elektrik olmadığından  karanlıkta korku tüneli oluyor.

İkinci Öğretim okuyan Tosya Meslek Yüksek Okulu öğrencileri gecenin ilerleyen saatlerinde okul çıkışında evlerine gitmek için okuldan ayrıldıklarında yolun karşısına geçmek için Tercih yapmak zorunda kalıyorlar. Ya her şeyi göze alıp üst geçidi olmayan D-100 karayolunda  yoğun trafikte karşıdan karşıya geçecekler veya elektriği  olmayan çamurlu yolda alt geçit i kullanarak her türlü tehlikenin bulunduğu ıssız bir ortamda evlerine gitmeye çalışaçaklar.

Tosya D-100 karayolunun Üstü ve altındaki bu sorunun biran önce çözülmesi için gerekli  çalışmalar yapılmalıdır.

Editör: TE Bilisim