Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kuvvetli sağanak sonrasında ilçenin çeşitli noktalarında meydana gelen yol çökmeleri ardından vatandaşları korkutan görüntüler ortaya çıktı.

TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI

İlçede etkili olan sağanak yağış ise hayatını olumsuz etkiledi.Meteorolojinin uyarıda bulunduğu Kastamonu'nun Tosya ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçede akşam saatlerinde başlayan sağanak sebebi ile cadde ve sokaklarda yer yer su birikintileri oluşurken, Kastamonu-Tosya karayolu ise heyelan sebebiyle kapandı. Sel felaketinin yaşandığı ilçede Tosya Belediyesi ekipleri sabahlara kadar çalışarak kapanan yolları açtı.

Sel felaketi sonrasında ilçenin çeşitli noktalarından vatandaşlar belediyeye ihbarda bulunarak sel vermiş olduğu zararları ve olumsuzlukların ihbarında bulundu.Tosya 3.Toki konuntlarında yer altından geçen elektrik kabloları sel sonrasında yolun çökmesi ile birlikte ortaya çıkarak tehlikeli bir durum meydana getirdi. Vatandaşlar ve Toki yönetimi sel sonrası elektrik kablolarının ortaya çıkmasından tedirgin olduklarını söylediler. Büyükler her ne kadar dikkat etsede küçük çocuklar bu kabloları merak ederek yanına yaklaştığını bununda adeta faciaya davetiye çıkardığını söylediler.

Editör: TE Bilisim