SEDAT AGACIKOĞLU

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Tosya Ahi ve Yaren Dostları Derneği ve Tosya Yaren Meclisi bu hafta Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Yönetimini misafir etti.

Programa Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu MHP il Başkanı Emin Çınar, İl Yönetimi, Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaccı ve ilçe yönetimi, Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar partililer ve çok sayıda misafir katıldı.

Yaren meclisi misafirlerin selamlama töreni ile başladı. Lokum ikramının ardından Başağa Ferhat Minareci misafirlere Yaren ve Yarenlik hakkında bilgi verildi. Amaçlarının gеlеnеk ve göreneklerini, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerleri gelecek kuşaklara yaşayarak aktarmak olduğunu belirtti.

Orta oyunları ve folklor gösterileri ve Erol Sevdi- Abdullah İrtik ikilisinin icra ettiği canlı müzik sunumları eşliğinde misafirler hoşça vakit geçirdiler. Davetlilerin orta oyunları ile folklor gösterilerine misafirlerde katıldı. Ayrıca yarenler, Tosya Çiftetellisi ve çeşitli folklor oyunları sеrgilеyеrеk, büyük alkış topladı. Yaren Meclisinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in söylemiş olduğu ‘’Akşam Güneşi’’ şarkısı büyük beğeni aldı.

Editör: TE Bilisim