HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 1959 yılında doğan ve halen Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan Araştırmacı-Yazar, Hattat, Fotografçı, Tezyin Ustası Mustafa Bektaşoğlu yılarca emek verdiği güzide eser ‘’ Tosya Tarihi ‘’ isimli kitabını tamamlamak için destek bekliyor.

Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu’nun sorularını cevaplayan Mustafa Bektaşoğlu Tosya Tarihini anlatan bu kitap için uzun yıllar araştırma ve inceleme yaptığını tüm arşivlerden Tosya hakkında en ince detayına kadar bilgiler topladığını söyleyerek eseri hakkında bilgi verdi.

‘’ Tosya bilinmeyen gizli tarihi ile bir hazine ‘’

Ben yıllarca Tosya tarihi hakkında araştırma yaptım. Kütüphane ve arşivlerden Osmanlıca ve Arapça belgeler topladım. Bunları günümüz Türkçeye çevirerek tasnih ettim. Tosya hakkında ilçede yaşayan birçok genç ve yaşlı kişilerden bilgiler aldım. Bu eserde Tosya denildiği zaman aklınıza ne geliyorsa bu 3 cilt kitapta yer alacak.

‘’ Tosya’da İdareciler bizlere gereken değeri maalesef vermiyorlar’’

‘’Ben yıllarca Araştırmacı-Yazarlık yaparak kitaplar yazdım. Hac Yolunda Ziyaret Yerleri, Hat Sanatı ve Tosyalı Hattatlar, Kur’an Alfabesi kitabım yayınlandı. Birçok dergide 80’e yakın makalem yayınlandı. Anıtkabir’in tavan süslemelerini ben yaptım. Özellikle Hat sanatında öğrenciler yetiştirerek camilerin tezyinatlarını yaptım. Ben ve benim gibi ilçemizden yetişen değerlerimiz ne yazık ki ilçemizde değer verilmiyor. Son olarak Tosya Belediyesine göndermiş olduğum ‘’Hat Sanatı ve Tosyalı Hattatlar ‘’ kitabımın ücretini alamadım. Birkaç defa kendilerine haber etmeme rağmen ödeme yapmadılar. Bu beni çok üzdü ve kırdı. Ben dilenci değilim ben bir araştırmacı- yazarım bana verilen cevap en büyük hakarettir’’ dedi.

‘’ Tosya Tarihi ansiklopedisi için destek bekliyorum’’

‘’Bu kitabı kısa zamanda tamamlayıp ilçemiz kültürüne kazandırmak istiyorum. Eğer gerekli destek verilir ise Tosya Tarihi ile ilgili muazzam bir eser ortaya çıkacak. Yeterli destek olunmaz ise bu kitabın yayınlanması uzun yıllar alır’’ dedi.

Not: Belediye yetkililerinden konu hakkında bilgi aldığımızda ‘’ Mustafa Bey bize ödeme konusunda fatura kesmediği için böyle bir aksaklık yaşandığı cevabını verdiler.  

Editör: TE Bilisim