HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada tarihin en büyük sosyal konut projesini başlattıklarını açıklayarak proje ile ilgili hazırlıkların yakında tamamlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası Tosya ilçesinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşları farklı bir heyecan sardı. Bilindiği gibi 2007 yılında 1. Toki ilçemizde Dilküşah mahallesinde yapılarak 312 aileyi ev sahibi yaptı. 2.Toki 2016 yılında Hocaimat mahallesinde yapılarak 262 aile ev sahibi oldu. 3.Toki ise 2020 yılında başlanan ve %97 seviyede olan 400 günde tamamlanması planlanan fakat halen tamamlanmayan 109 ailenin ev sahibi olacağı Dilküşah mahallesindeki yer aldı.

2007 ile 2022 yılları arasında toplam 15 yılda 3 Toki inşaatında Tosya’da 683 aile ev sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından start verilen tarihin en büyük Sosyal Konut projesinde Tosya’da Belediye yetkilileri 4.Toki Konut yeri için yer tespit çalışmalarına başladı.

Edindiğimiz bilgilere göre şu an için Cumhurbaşkanın başlatmış olduğu Sosyal Konut Projesine dahil olabilmek için uygun tek bir nokta şu an Orman Bakanlığı uhdesinde yer alan yarı faal olan Üç Olukları Orman Deposunun olduğu yer.

Geçtiğimiz yıl yaşanan Bozkurt Sel felaketi sonrası Tosya içinde büyük tehlike durumuna gelen Orman deposunun kaldırılması gündeme gelmiş ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil o dönem Orman İlçe Müdürü ve Kastamonu İl Müdürü ile görüşerek konu hakkında talepte bulunmuştu. Bölge müdürü Tosya’ya gelerek gerekli incelemelerde bulunmuştu. Aradan geçen 1 yıl içinde herhangi bir gelişme olmamış. Özellikle ilçe müdürü bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyerek dışarıda kalmayı tercih etmiştir.

Son olarak www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu tarihin en büyük sosyal konut projesinde yer alabilmek için ilçemizdeki tüm kurumları ve siyasi partilere çağrıda bulunarak Hocaimat mahallesinde bulunan Üç Olukları Orman Deposunun 4. Toki yeri olarak belediyeye yer tahsisi çalışma yapılması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim