HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesi Bahçelievler mahallesi Şekerci Camii cemaati namaz çıkışında köpeklere saldırdı.

 Edinilen bilgiye göre son günlerde mahallede sayısı hızla artan başıboş köpekler mahalle sakinlerinin ve küçük çocukların korkulu rüyası oldu. Özellikle sabah saatlerinde boş sokaklarda guruplar halinde gezen başıboş köpekler sabah namazına giden cami cemaatini rahatsız etmeye başladı. Cami cemaati namaz çıkışında cami avlusunda bekleyen sayısız başıboş köpeklere ilk başlarda temkinli davranmaya çalıştı. Cami imamı ve cemaat başıboş köpeklerle ilgili sorun ve mağduriyetlerini mahalle muhtarına ileterek çözüm bulunmasını istediler.

Mahalle muhtarı Halim Koçak Bahçelievler mahallesinin ilçenin en büyük yerleşim alanı olduğunu ifade ederek bu sorunun çözülmesi için yetkili kurumlara müracaat ettiğini söyledi. Özellikle birkaç ay önce okul çıkışında başıboş köpeklerin küçük bir öğrenciye saldırması işin vahametini ve ciddiyetinin ne kadar büyük olduğunu gösterdi.

Son olarak birkaç gündür Şekerci cami avlusunu mesken tutan başıboş köpekler sonunda cami cemaatini canından bezdirdi. Önceki sabah namazdan çıkan yaklaşık 15-20 kişilik cemaat cami avlusunda başıboş köpekleri görünce bu defa karşı taarruza geçerek toplu şekilde köpeklere saldırdılar.

Olayı anlatan memuriyet görevinden dolayı isminin açıklanmasını istemeyen bir cami cemaati ‘’ Her sabah cami cemaati olarak bu başıboş köpeklerden korkar olduk. Bazı sabahları camiye gitmek için evden çıkıp köpekleri görünce camiye gidemeden geri döndüğümüz oldu. O sabah namazı kıldıktan sonra camiden çıktık. Cemaat ayakkabılıkta bir anda karşısında 8-10 köpeği görünce gayri ihtiyari bir şekilde toplu olarak köpeklere saldırdık. Köpekler tabi bizim bu tepkimizi beklemedikleri için ne olduklarını anlamadılar. Fakat biz yılmadan köpeklere ellerimizde sopAlarla saldırınca köpeklerin her biri bir tarafa dağıldı. O günden sonra bir daha cami etrafına başıboş köpek gelmedi. Ama bu ne kadar sürer bilmem. İnşallah yetkililer biran önce Bahçelievler mahallesindeki başıboş köpeklere çözüm bulur biz cemaat ve mahalle sakinlerde kurtulur’ ’dedi.
Editör: TE Bilisim