Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Özboyu köyünde 2018 yılında marangoz atölyesinde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetmiş 8 ev tamamen yanmıştı.

Yangın sonrasında Kastamonu Valiliği , Tosya Kaymakamlığı ve ilğili Bakanlıkların İl Müdürlükleri Özboyu köyünde incelemelerde bulunarak mağduriyet yaşayan Yangınzedelerin istek ve taleplerini dinlediler. Yetkililer ilk önce evleri yanan ailelere geçiçi konutlara yerleştirerek sıkıntı yaşamaların önüne geçildi.

EVLERİMİZ BAŞKA YERE YAPILSIN

Yangın sonrası köylüler evlerinin köyün altında bulunan tarım arazilerinin bulunduğu bölgeye yapılması talebinde bulundular.Yetkililer yaptıkları incelemede köylülerin talepde bulundukları yerin Orman arazisi olması nedeni ile evlerin aynı yere yapılacağını söylediler.

DEVLET SÖZÜNÜ TUTTU

Kastamonu Valiliği ve Tosya Kaymakamlığı yangınzedelerle yaptıkları toplantıda Devlet olarak ailelere 180 bin TL yardımda bulunacaklarını ve vatandaşların istediği yere evlerini yapabileceklerini ifade ederek evleri yanan ailelerin talep etmeleri durumunda hesaplarına paraların ektarılacağı açıklandı.

3 AİLE EVLERİNİ YAPMAYA BAŞLADI

Özboyu köyünde 3 aile devletin vermiş olduğu nakdi yardım ile evlerinin inşaatına başladı.

Editör: TE Bilisim