Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde her Ramazan öncesi gündeme gelen Ekmek ve Pideye zam geleceği yönündeki haberler vatandaşların tepkisini çekti.

Tosya faaliyet gösteren Fırın esnafı Un,Elektrik ve yakıta gelen zamlar sonrasında ekmeğin üretim maliyetini yükseldiği ve yeniden değerlendirme yapılması için Tosya Kahveciler ve Lokantacılar Odasından talepde bulundular.

Tosya Kahveciler ve Fırıncılar Odası ilçede faaliyet gösteren Ekmek Üretimi yapan esnafın yeniden değerlendirilmiş fiyat listesini Kastamonu Esnaf ve Sanaatkar Odasına sunduklarını ifade ederek onaylanması durumunda yeni Ekmek ve Pide fiyatlarının Ramazan'dan önce yürürlüğe gireceğini söylediler.

Ekmeğe gelecek zam iddialarını öğrenen vatandaşlar '' Her Ramazan öncesinde ilçemizde Ekmek ve Pide  zammı gündeme geliyor. İskilip ilçesinde 1.50 TL olan ekmek Tosya'da neden 2,50 TL den satılıyor. Ekmeğin ve pidenin maliyeti Tosya'da ne ise İskilip'te aynı olması gerekmiyormu? İskilip'deki fırıncı 1.50 TL ekmek satarken ve para kazanırken Tosya'nın Ekmeğine neler oluyor?

Editör: TE Bilisim