HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) Tosya Müftülüğü Din Gönüllüleri ve Emektarları üyesi ilçede görev yapan imam ve müezzinler deprem bölgesine gönderilmek üzere, depremlerde vefat eden vatandaşların teçhiz, tekvin ve defin işlemleri için hazırlık yapıyorlar.

Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da depremde vefat edenlerin defin işlemleri sürüyor.

Tosya Müftülüğü Din Gönüllüleri ve Emektarları Başkanı Halim Karacan ve dernek üyesi din görevlileri deprem bölesine gönderilmek üzere 4 gündür aralıksız bir şekilde depremde vefat eden vatandaşların teçhiz, tekvin ve defin işlemlerinde kullanılmak üzere malzeme hazırlığı yaptıklarını ifade etti. Başkan Karacan ‘’ Memleketimizi derinden etkileyen merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilimizi etkileyen deprem tüm vatandaşlarımızı derinden üzdü. Yaşanan bu olay sonrasında devletimizi ve vatandaşlarımızı her alanda depremzedeler yardım etmek için seferber oldu. Ne yazık ki çok sayıda vefat eden vatandaşımız var. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyoruz. Derneğimiz Deprem sonrasın da vefat eden vatandaşlarımızın defin işlemlerinde kullanılmak üzere teçhiz,tekvin malzemesi hazırlamaktayız. Bu malzemeleri deprem

bölgesine gönderiyoruz. Allah devletimize ve milletimize güç ve sabır versin’’ dedi.  

 

Editör: TE Bilisim