HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi ve Elbistan’da olan iki büyük deprem sonrası vefat eden vatandaşların sayısı 16 binlere yaklaştı. 

  Kapı ve ahşap sektörünün başkenti olarak bilinen Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Marangozlar Odası deprem sonrası yaşanan acılara duyarsız kalmayarak son iki günde deprem bölgesine 6 tır dolusu yakacak odun gönderdi. Son olarak vefat sayısının artması ile birlikte Tosya Marangozlar Odası başkanı Salim Karabıyıkoğlu ve oda yönetimi toplanarak bünyesinde bulunan marangoz esnafına ivedi olarak tabur imalatı yönünde çağrıda bulundu. Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşların definleri için deprem bölgesine gönderilmek üzere tüm marangoz esnafından ellerindeki işleri bırakarak tabut yapmasını istedi.

Rus Öğretmen, Çaybaşı Köyü'nde Kaza Yaptı Rus Öğretmen, Çaybaşı Köyü'nde Kaza Yaptı

  Tosya Marangozlar Odası başkanı Salim Karabıyıkoğlu İHA’ya yaptığı açıklamada ‘’ Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Büyük bir felaket ile karşı karşıyayız. Devletimiz deprem bölgesinde gönüllü vatandaşlarımızla birlikte fedakârca çalışmakta. Ne yazık ki deprem bölgesinden vefat eden vatandaşlarımızı sayısı hızla artmakta. Çok üzüntülüyüz. Tosya Marangozlar odası olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve en önemli ihtiyaç olan yakacak ve tabur konusunda tüm marangoz esnafımıza çağrıda bulunarak ilk etapta deprem bölgesine 6 tır yakacak odun gönderdik. Bugün ise ilçemizde bulunan 300 marangoz esnafımız ellerindeki tüm işleri bırakarak 1.000 adet tabut yaptık. Yarında aynı şekilde akşama kadar tabut yaparak 2 bin adet tabutu deprem bölgesine göndereceği.  Tekrardan milletimizin başı sağ olsun. Allah yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin. Deprem bölgesinde can siperine çalışan AFAD ve gönüllü çalışanlarımız güç kuvvet versin’’ dedi.

  Tosya Marangozlar odası tarafından hazırlanan 2 bin adet tabut yarın akşam saatlerinde deprem bölgesine gitmek üzere Tırlara yüklenerek ilçeden ayrılacak.

Editör: TE Bilisim