Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Kahveciler ve Lokantacılar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Belediye düğün salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, MHP İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, CHP İlçe Başkanı İsmail Okuducu, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İbrahim Demir, esnaf odası başkanları, misafirler ve üyeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Sadık Yaman yaptı. Misafirlere ve üyelere hoş geldiniz dileklerini ileten Yaman katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından gündemde yer alan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil;” Genel kurulumuzun önce odamıza, sonra ilçemize, sonra ülkemize hayırlar getirmesini Cenabı Haktan diliyorum, hayırlım uğurlu olsun inşallah. Tabi belediye başkanlığını aldığımız 2019’un Mart’ından itibaren esnaf odası başkanlarımızla beraber, muhtarlarımızla beraber, birçok istişareyi gerçekleştirdik. Özellikle 2020 Mart  ayıyla başlayan pandemi süreciyle birlikte esnaflarımız sıkıntılı süreç geçirdi. Tosya Belediye Başkanlığı olarak bu süreçte belediye dükkanlarımızda kirada duran esnaflarımızdan kira almadık. Gerekse belli başlı gıda ürünlerini vatandaşımıza ulaştırma çabası ,içindeydik. Bunları ulaştırırken de şehrimizin esnafından alışveriş yaptık. İnşallah o günler bir daha geri dönmesin. Yine arzu ettiğimiz o günleri hep birlikte yaşayacağız. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da küçük esnafımızın yanında olacağız. Rabbim işinizi gücünüzü rast getirsin, hayır ve bereket nasip etsin. Yeni görev alacak olan başkan ve yönetimine başarılar diliyorum. Genel kurulumuz tekrar hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Toplantıda konuşan başkan adayı Necati Taşcıoğlu;” Yapılacak olan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim. Hoşgeldiniz sefa geldiniz. Yapılacak olan seçimde kazanan esnafımız olsun. Hepinize teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından seçimler yapıldı. Başkan adayı Sadık Yaman 84 ay alırken, Necati Taşcığlu 118 oy alarak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı seçildi. Uzun yıllar oda başkanlığı yapan Sadık Yaman 34 dakika süren oy kullanım süresi sonunda 34 oy ile seçimi kaybetti.

Editör: TE Bilisim