HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 47 yıl önce mezun olan İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kurban Bayramı’nda okul bahçesinde buluştular.

Tosya İmam Hatip Lisesi okulundan mezun olduktan sonra 47 yıl boyunca öğretmenleriyle buluşamayan öğrenciler, yıllar sonra İmam Hatip Lisesi bahçesinde bir araya gelerek hem okuldaki anılarını tazelediler hem de unutulmaz anlar yaşadılar.

Okuldan mezun olduktan sonra yıllarca buluşamayan, yurdun dört bir yanına dağılan Tosya İmam Hatip Lisesi mezunları yıllar sonra Tosya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

Aynı zamanda Tosya İmam Hatip Lisesi eski müdürleri ve öğretmenlerinin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mustafa Kemal Paşa İlçe Müftüsü Ahmet Büyükgül’ün duasından sonra Okul Müdürü Hasan Çolakoğlu’nun ev sahibi olarak yapmış olduğu konuşma ile devam etti.

Dernek başkanı İsmail Özdemir 2019 da kurulan derneğin faaliyetleri ile ilgili kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Toplantıya katılan mezunların arasında bulunan Yargıtay 10. Daire Başkanı Mehmet Faik Ateş, Çorum İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya, Eski Müdürlerden Mehmet Çağılcı, Necip Kapancı kısa bir konuşma yaptılar. Daha sonrasında okul yemek hanesinde yenilen yemekler ve sohbet eşliğinde karşılıklı içilen çaylarla programa son verildi.

Editör: TE Bilisim