Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Devlet Hastanesi çalışanları 20 Mart 2020 tarihinde yaptıkları çağrıda Kovid-19 karşı Tosya halkına seslenerek  ''Biz Sizin için burada kalıyorsak Sizlerde Bizim için Evde Kalın'' uyarısnda bulunmuştu.

Tüm Türkiyede olduğu gibi ilçemiz Devlet Hastanesi sağlık personeli aylarca özverili ve fedakar bir şekilde çalışarak bizlerin sağlığı için mücadele etmişlerdir.İlçemiz yetkilileri her fırsatta sağlık çalışanların fedakar olması gerektiğini dile getirmiştir.Hatta sosyal medyada sağlık çalışanlarına fedakârlık göstermeyecekse bu mesleği niye seçtiği bile soruldu. Sağlık çalışanları da her mecrada ne kadar fedakâr olduklarını kanıtlamaya çalışdılar.

Tosya Devlet Hastanesi sağlık personeli aylarca imkanlarının elverdiği şekilde kendi sağlıklarını da riske ederek Kovid-19 ile mücadele ettiler. Bu mücadalenin yanında biz ne yaptık. Tedbirleri bırakarak Kovid-19'a karşı en önemli üç madde olan ''Maske-Mesafe ve Hijyen'' kuralına dikkat etmedik. Sonuçta 30 Kasım 2020 tarihi itibarı ile Tosya ilçesinde KOVİD-19 patlaması yaşandı.

İlçe Hıfzıssıha kurulunun almış olduğu yeni tedbirlerle bu süreci azaltarak ilçede yaşanan Kovid-19 hasta sayısını aza indirme çalışmaları başlattı. 

Alınan tedbirlerin yanında bizlerin ve İdarecilerin her zamankindan çok sağlık çalışanlarının yanında olmalıyız.Onların bu fedakar çalışmalarını morallerini yüksek tutmak için elimizden ne gelir ise yapmalıyız.İlçe idarecilerinin hastane yönetiminden ve sağlık çalışanlarından uzaklaşmak yerine onları ziyaret ederek destek vermeleri gerekmektedir. İlçemizde faaliyet gösteren Sivil Toplum örğütleri başta Tosya Ticaret ve Sanayi Odası,Tosya Şoförler Odası,Ziraat Odası,Terziler Odası ve diğer odaların bu konuya göstercekleri hassasiyet ve çalışmalar Sağlık çalışanları için önemli bir adım olacaktır.Geçtiğimiz aylarda hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak destek mesajı verenlerin tekrardan hastane ziyareti yaparak aynı desteği vermeleri sağlık çalışanları için en önemli motivasyon olacaktır.

Editör: TE Bilisim