HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Madeni Eşya Sanatkârlar Odası seçiminde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile Tosya Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi arasında geçen konuşma anları haber sitemizin dikkatinden kaçmadı.

KULİSLERDE İKİ FARKLI İDDİAYI GÜNDEME GETİRDİ

Tosya Madeni Eşya Sanatkârlar Odası Genel Kurulu öncesinde salona ilk önce gelen Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi sivil toplum örgütlerinin, Oda Başkanlarının ve siyasi parti ilçe başkanlarının bulunduğu masaya oturdu. Burada Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu ile kısa bir sohbet eden Başkan Metin Ekşi daha sonra Genel Kurulun başlamasını bekledi. Bu sırada Genel Kurula gelen Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil salonda bulunan vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Protokol bölümüne geçmeyerek Siyasi parti ilçe başkanları ve Oda başkanlarının bulunduğu masaya merhaba demek için gitti. Bu sırada Tosya Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi Başkan Volkan Kavaklıgil’i yanına davet etti. Başkan Kavaklıgil ile oda Başkanı Metin Ekşi kısa bir sohbet sonrası iki arasında çok derin mevzular konuşulmaya başladı. Bir ara her iki başkanın konuştukları konu el ve mimik hareketlerine yansıdı.www.tosyahaberleri.com haber sitemiz iki başkan arasında yaşanan o anları saniye saniye fotoğrafladı. Salonda bu duruma şahit olanlar arasında kulis konuşmaları yapılarak iki farklı iddia ortaya atıldı.

OKUL MU? ODA SEÇİMİ Mİ?

Kulislerde ilk akla gelen iddia TOBB tarafından Tosya ilçesine yapılacak olan Okul yerinin neresi olacağı oldu.Tosya Ticaret Odası Başkanı geçen hafta İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı toplantıda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Tosya ilçesine vermiş olduğu Okul sözünün Tosya Organize Sanayi’ye Ana Okulu yapılarak yerine getirileceğini açıklamıştı. Şimdi ilk iddiaya göre ikili arasında geçen hararetli konuşmanın konusu Tosya Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi’nin Okul ile ilgili Belediye Başkanından daha kapsamlı destek istediği yönünde.

Kulislerde akla gelen ikinci iddia ise önümüzdeki aylarda yapılacak olan Tosya Ticaret Odası Seçimlerinin adaylar konusunda nasıl gelişmeler yaşanacağı yönünde oldu.

Tosya Madeni Eşya Oda seçimlerinde her iki başkan arasında yaşanan bu hararetli konu önümüzdeki günlerde ve de özellikle Oda seçimlerinin yaklaştığı haftalarda daha çok tartışılacağa benziyor.

Editör: TE Bilisim