TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI TOSYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU FİYATLARI AÇIKLANDI

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde bir inşaatın hafriyat çalışması üç binayı tehlike altına aldı.

Edinile bilgiye göre ilçenin Cumhuriyet Mahallesi Şehit Teğmen Şalcı sokakta geçtiğimiz günlerde başlatılan inşaat hafriyat çalışması yan parsellerde bulunan üç binayı yıkım tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı. Yağmur ve kar yağışlarının başlaması ile kayma tehlikesi bulunan binalar büyük tehlike altında. Yan parselde bulunan bina sakinleri Belediye yetkililerini durum hakkında ihbarda bulunarak ‘’ TMK. md. 738 hükmüne göre taşınmaz malikleri kazı ve yapı yaparken komşu taşınmazlara, onların topraklarını sarsmak veya tehlikeye düşürmek ya da üzerlerindeki tesisleri etkilemek suretiyle zarar vermekten kaçınmak zorundadır. Taşınmaz maliki kazı veya yapı yaparken, komşu taşınmazlara; a) Onların topraklarını sarsmak, b) Tehlikeye düşürmek, c) Üzerlerindeki tesisleri etkilemek suretiyle zarar vermekten kaçınmak zorundadır. Aksine davranışlarda oluşan zarar, zarar veren tarafından karşılanır. Zarar veren gerekli önlemleri almaya zorlanır. Gerekirse kazı ve yapı çalışması durdurulur.

Kural olarak, malik, toprağını kazar, Ne var ki, komşu arsaya, üzerindeki yapıya bir zarar vermemelidir. Gereken önlemleri almaz, derin kazıda bulunur ise, komşuluk hukuku çiğnenmiş olur. Bizler kanunun bu maddeleri gereği yetkilileri göreve davet ediyoruz’’dediler.

Editör: TE Bilisim