HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye yardım götürmek için tüm yurtta kurumlar ve gönüllü vatandaşlar adeta seferber oldu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir haftadır İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi koordinatörlüğünde yardım malzemeleri ve gönüllü vatandaşlar arama kurtarma çalışmasına katılmak için deprem bölgesine gittiler.

Son olarak Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçe Orman işletmelerinde bulunan teknik elemanlar dün gece Tosya Orman İşletme müdürlüğünde toplanarak gece yarısı saat 02: 00 da yardım için 19 adet araçlarla bölgeye hareket etti.

Bu ana kadar ‘’Niyet hayır akıbet hayır’’ olarak görülen bu faaliyet ne yazık ki gece yarısı istem dışı olarak kabul ettiğimiz bir Show’a dönüştü. Tosya Orman İşletme Müdürlüğünden hareket eden araçlar karşılarında Tosya Devlet Hastanesi olduğunu görmelerine rağmen sirenlerini açarak ve de üstüne üstelik kornalara basarak işletmeden çıkış yaptılar.

O anları cep telefonuna çeken duyarlı bir vatandaş haber sitemizin whatsaap hattına görüntüleri göndererek tepkisini gösterdi. Bu vatandaşımız ‘’ Sizleri habercisiniz lütfen bu konuyu gündeme getirin. Bu işin sorumlusu kim ise açıklama yapmak zorunda. Gece yarısı saat 02:00 da neyin showunu yapıyorlar. Sizler deprem bölgesine yardıma gidiyorsunuz. Düğün değil dernek değil hele ki bir kutlama yapacak bir durum yok ortada. Karşınızda devlet hastanesi var. Onlarca yatan hasta var. Bu insanları rahatsız etmeye ne hakkınız var. Onu da geçelim Tosya’mız deprem kuşağında olan bir ilçe.Son depremlerden sonra insanlar korku ve panik içinde istim üzerindeler. Gecenin o saatinde sirenleri çalarak vatandaşı korkutmaya ne hakkınız var.Hadi diyelim ki ilk başta istemeyerek gelişen bir olay oldu sonrasında bu siren çalma çarşı içinde devam etti. Bir Allah’ın yetkilisi çıkıp ta kapatın şu sirenleri diyemedi mi. Ne diyeyim.. Yazıklar olsun.. Acil olarak bir yetkili çıkıp bu işin açıklamasını yapmalı’’ dedi.

TOSYA'DA YAKALANDILAR! TOSYA'DA YAKALANDILAR!

Gün boyunca habercilerin whatsaap hattına bu şekilde şikayetler ve sitem dolu yazışmalar geldi.

Editör: TE Bilisim