Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’da 3 TL satılan ekmeğe yeni zam yolda...

Tosya Fırıncılar Esnafı, son dönemde gelen zamlarla birlikte fırıncıların maliyetlerinin arttığını ve ekmek zammının kaçınılmaz olduğunu söyledi. “Özellikle akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar bizi etkiledi. Faturaları iki katına ödemeye başladık. Şu anda yük ağır zam kaçınılmaz. Un fiyatları ise çuvalda neredeyse iki katına çıktı” ifadelerini kullandılar.

Yaklaşık 111 gün önce 2022 yılı Mart ayında 3,00 TL den satılan 220 gram ekmek Kurban bayramı öncesinde 200 gramı 4,00 TL'den fiyatın artırılması yolundaki talebi meslek odası tarafından sunulan komisyondan geçti.

Ekmeğin gramajında yapılan düşüş ve fiyatında ki artış sonrası tüketiciler ekmekte ne kadar zam yapıldığını hesaplamaya başladı.İşin ilginç tarafı 1 ekmekten 3 tane simit çıkarken şimdi ise bir simitin 4,00 TL ye çıkması hesapları iyica karıştırdı.Acaba damak tadı için simit mi almalı yoksa gramaj olarak 3 simite bedel 1 ekmek mi almak daha hesaplı ?

Vatandaşları Tosya'da kısa zaman içinde ekmek ve simit'e yapılan zammın Fırıncılar arasında ekonomik olarak küçük fırıncı esnafın yapılan zam karşısında mecburen sessiz kaldığı diğer fırıncıların istediği şekilde ekmek zammına karar verdiği yönünde iddiaları gündeme getiriyor.

Editör: TE Bilisim