Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Gelen bir son dakika haberine ile Tosya’da ekmek fiyatlarına zam yapılacağı öğrenildi. Yapılacak zammın ardından 4 TL olan ekmeğin adet fiyatı 5 TL'ye yükselecek.
Diğer ilçelerde art arda gelen ekmeğe zam haberlerinin ardından gözler Tosya'ya çevrildi. İlçede ekmeğin fiyatının değişip değişmeyeceği merak edilirken, sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre Tosyalıları üzecek haber yakında gelecek.

Edinilen bilgilere göre Tosya'da ekmek fiyatı kısa bir süre içerisinde 5 liraya yükselecek. Konuya ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ekmeğin gramajının değişip değişmeyeceği de henüz bilinmiyor.

"Ekmeksiz doymuyorum. Pilavla bile ekmek yerim. Sulu yemeğin yanında ekmeği banarak yiyeceksin" diyenlere bir üzücü haber yakında Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinden geleceği iddia ediliyor. 

Tosya ilçesinde faaliyetini sürdüren fırın esnafı son dönemde artan maliyetler ve sürekli artan un, maya, tuz, yakıt maliyetlerine eklenen personel maaşları ve sigorta prim ücretlerindeki artış sebebiyle bu durumdan şikayetini uzun süredir dile getiriyor ve zam yapılmasını bekliyordu.

Yakın zamanda ekmeğe yapılacak zam iddiaları karşısında Ekmek esnafının bağlı olduğu Tosya Kahveciler ve Lokantacılar Odasının nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.Ayrıca yakın zamanda gelecek bu zam sonrası acaba Ramazan ayında Ekmek ve Pide fiyatlarına her yıl olduğu gibi tekrar zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim