Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Yüzme Havuzu ve Kafeterya içler acısı hali ile adeta kaderine terk edildi.

2007 yılında Rahmetli Belediye Başkanı Sait Gülabacı tarafından 20 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılarak hizmete açılan Belediye Yüzme Havuzu ve Kafeterya aradan geçen 15 yılda ilçe halkına hizmet verdi. Yüzme Havuzu bölümü sıcak yaz günlerinde ilçe gençliğinin serinlemek ve vakit geçirmek için tek eğlence yeri haline gelmişti. Tosya Meslek Yüksek Okulunun eğitim hayatına başlaması ile kafeterya bölümü okula yakınlığı ile genç öğrencilerin toplanma merkezi olmuştu.

Fakat son birkaç yıldır hemen yanında yer alan Şehirler arası Otogar bölümünün kapanması ve sonrasında yıkılması sonucu Yüzme Havuzu ve Kafeterya kaderine terk edilerek adeta pislik yuvası haline geldi.

Yüzme havuzunun olduğu alanda yabani otların büyümesi ve havuzun içindeki seramiklerin kırılarak parçalanması havuzu âtıl vaziyete getirmiş durumda. Kafeterya bölümü ise dokunsan yıkılacak bir virane durumda çevresine tehlike saçıyor. Binanın kapıları ve camları kırılmış iç kısımda yer alan malzemeler parçalanmış çevreye pis kokuların yayıldığı bir yer haline geldi.

Yüzme Havuzu ve Kafeteryanın hemen yanında yer alan Tosya Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Çevre Kirliliğine neden olan etrafına pis kokular yayan bu duruma kim dur diyecek diye merakla beklemekte.

Geçtiğimiz günlerde Belediye tarafından kendi öz kaynakları ile başlatılan Yeni Otogar projesinin içinde yer alan bu virane bina acaba ne olacak.

Belediyenin bir an önce vatandaşların ve öğrencilerin şikayetlerini dikkate alarak bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturması gerekmektedir.  

Editör: TE Bilisim