Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya İlçesi'ne Yukarı Dikmen Köyü'nün, kanalizasyon şebekesi olmaması nedeniyle pis sular ve akabinde kokular bastı.

Tosya İlçesi'ne bağlı Yukarı Dikmen Köyünde yaşanan Kanalizasyon sorunun köylüleri canından bezdirdi. Köylüler yıllardır yaşanan kanalizasyon sorununa çözüm bulmak için kendi imkanları sorunu çözmek isteseler de bir türlü köyün içindeki pis kokudan kurtulamadıklarını dile getirdiler.

Köylüler, devamlı olarak  ilçe Kaymakamlığına ve ilgili kurumlara  birçok kez dilekçeyle başvurmalarına rağmen sorunlarının çözümlenmediğini, hastalıklarla karşı karşıya kaldıklarını söylediler.

İlçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan 25 haneli 78 kişinin yaşadığı Yukarı Dikmen köyünde kanalizasyon şebekesinin açılması için köylülerin yaptıkları girişimler sonuçsuz kaldı. Ağır kokuların yayıldığı köyde, havaların ısınmasıyla hastalıkların başlamasından endişe eden köylüler, yetkililerinden yardım istedi.

Yukarı Dikmen Köyü Dernek Başkanı Nurettin Baş haber sitemize yaptığı açıklamada ‘’ Köyümüzün en önemli sorunu kanalizasyon olmaması. İlçeye en yakın köy olmamıza rağmen bu soruna bir türlü çözüm bulamadık. Bize yakın bir ok köyde kanalizasyon olmasına rağmen nedense Yukarı Dikmen köyünde yok. Eğer çözüm bulamaz isek İstanbul’da yaşayan köylülerin nüfusunu Köye taşımayı düşünüyoruz’’ dedi.

Sorunlarına çözüm arayan Yukarı Dikmen köyü sakinleri ‘’ Sayın büyüklerimizden istirham ediyoruz bizim köyümüzün kanalizasyon sorununa bir çözüm bulun. Sayın Valimiz, İlçe Belediye başkanımızdan rica ediyoruz bize yardım edin. Lağım sularının köyün dört bir tarafını çevirdi. Çocuklarımızın ve köy sakinlerinin hastalıklarla karşı karşıya kalmamamız işten bile değildir. Bu sorunun çözümü için kaymakamlığa yazılar yazdık, görüşmeler yaptık ama bir türlü cevap veren olmadı" dedi.

Köy sakinleri İlçe Kaymakamını ve Belediye Başkanını hallerini görmeleri için Yukarı Dikmen Köyü'ne davet etti.

Editör: TE Bilisim