Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Türkiye genelinde bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü- saat 19:00 da başlayıp 26 Nisan Pazartesi günü sabah 05:00 da sona erecek.Bu alınan karar sonrası Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Bağ-Bahçe işleri ile uğraşan bağ sahipleri Tosya İlçe Hıfzısıhha kurulunan daha önce 31 Mart 2021 tarihinde Bağ tapuları veya Çiftçi kayıt belgeleri ile bağlarına gidip gidemeyecekleri konusunda tereddüte düştüler.

Yaşanan belirsizlik sonrası www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak Kastamonu Valiliği ile irtibata geçilerek Tosya'da Bağ sahiplerinin 31 Mart 2021 tarihinde İlçe Hıfzısıhha kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda Bağ-Bahçelerine gidip-gidemeyeceklerini sorduk.

Kastamonu Valiliği yaptığı açıklamada 23 Nisan 2021 ile 25 Nisan Pazar günü Tosya ilçesinde Bağ-Bahçeye gitmek isteyenlerin kısıtlama muafiyeti gereği ÇİFTÇİ KAYIT BELGESİ'nin yanlarında olması gerektiği BAĞ TAPULARI'nın geçerli olmadığı açıklandı.

Tosya ilçe Kaymakamlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmaz iken Tosya Belediyesi yaptığı ananslarda sokağa çıkma yasağı muafiyetinin daha önce alınan İlçe Hıfzısıhha kararlarının geçerli yönünde anons yapıldı.

Editör: TE Bilisim