Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, onlarca domuzun kara yolunda araçlara aldırmadan koşması amatör kamera tarafından kayıt altına alındı.
Olay, Tosya D-100 Karayolu Organize sanayi mevkiinde akşam saat 18.00 sularında meydana geldi. Görüntülerde, otomobil sürücüsü karayolunda ilerliyor. İçerisinde yavruların da bulunduğu 13’e yakın domuzdan oluşan sürü, D100 uluslararası karayolu kenarında adeta araçlarla yarış yaparcasına koşuyor. Ardından ise otomobil sürücüsünün korna çalması sonucu yoldan çıkarak araziye doğru ilerleyerek gözden kayboluyor.
Olayı görüntüleyen otomobil sürücüsü Hüsamettin Çiçek, karayolunda ilerleyerek kaçışan domuz sürüsünü gördüğünde cep telefonu kamerasıyla çekmeye çalıştığını söyledi. Çiçek, “Bu manzaraya çoğu zaman rastlarız. Özellikle Çeltik ekimi ve hasat zamanında köylülerin tarlalarına girerek büyük zarar verirler. Yetkililerin ve avcıların bu duruma bir çözüm bulması gerekir. Özellikle gece saatlerinde karayolunda domuz sürüleri Trafik kazalarına neden olmakta. Soğuk havalarda yiyecek bulamadıklarında böyle yerleşim yerlerine doğru inerler ve böyle görürüz zaman zaman” dedi.

Editör: TE Bilisim