Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Belediyesi tarafından ilçeye modern bir mezbahane ve Hayvan Pazarı kazandırma çalışmalarında somut adımlar atılmaya başlandı. Belediyenin inşa ettirmeyi planladığı, hijyen olanakları daha yüksek mezbahanın projelendirme ve Çevre Şehircilik bakanlığından gerekli izinlerin alınması çalışmaları başladı.
KAPASİTE ARTACAK
Belediye Hayvan Pazarı ve mezbahasının bulunduğu 25 bin metrekarelik sahanın bir bölümünde, modern mezbahanın bünyesinde kesimhane, idari bina, depo, soğuk odalar yapılacak.
Ayrıca 15 bin metrekarelik alana bölgenin en modern bir Hayvan Pazarı yapılması planlanıyor. Eski hayvan pazarımızın şehirle bütünleşmiş konumu, hayvan pazarının çevresinde yerleşimin yoğunlaşması ve de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Hayvan Pazarlarıyla ilgili yönetmeliğine uygun olmayan koşulları bizi yeni hayvan pazarı yapımına sevk etti.  Yeni Hayvan pazarının, ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma ve sanayiye dayalı olan Tosya ilçesi için bölgenin tarım ve ticari merkezi olma niteliğini daha da önem kazanacaktır.
BELEDİYE MECLİS TAM YETKİ VERDİ
Tosya belediye meclisi Kasım ayında yaptığı toplantıda ilçenin İbniselim Mahallesi Beşçam caddesinde parsellerde yapılması planlanan Yeni Hayvan Pazarı ve Modern Kesimhane
yapılması yönünde, söz konusu parseller için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Kamu Yararı Kararı alınmasına,  ilgili müracaatın yapılması ve resmi iş ve işlemlerin takibi için Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e yetki verilmesine Meclisin oy birliği ile karar verildi.

Editör: TE Bilisim