HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) Kastamonu’nun Tosya Belediyesi depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına ara vermeden devam ediyor. Tosya Belediyesi ve ilçe kaymakamlığı depremin ilk günlerinde ilçede başlatılan yardım kampanyasında depremin yaşandığı bölgelere 50 TIR yardım malzemesi gönderdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve meclis üyeleri depremin yaşandığı illere yardımda bulunmak için gece gündüz demeden hummalı bir çalışma yürütüyor. Son olarak Tosya Cumhuriyet meydanında oluşturulan Tosya Belediyesi Afet Koordinasyonu toplanan 2 TIR yardımı deprem bölgelerine gönderdi. Belediye çalışanları ile vatandaşların el ele vererek yürüttüğü çalışmalar kapsamında 2 TIR yardım malzemesi bölgeye gönderildi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yardımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

TOSYA BELEDİYESİ DEPREM BÖLGELERİNDE ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Tosya Belediyesi, deprem bölgelerindeki çalışmalara bugüne kadar 20 kişilik teknik ekiple destek verdi. Gönüllü arama kurtarma ekiplerini 2 otobüs ile arama kurtarma çalışmaları için bölgeye gönderdi. Hatay ilinde kurduğu sahra çadırında da depremzede vatandaşların barınmasına destek verdi.

Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması

Tosya Belediyesi ayrıca dün akşam itibariyle 20 Ton Gıda malzemesi,850 adet soba,200 adet çocuk mont,200 adet çocuk bot,5 bin adet çorap,500 adet battaniye ve çok sayıda oyuncağı deprem bölgesine gönderdi.

Başkan Volkan Kavaklıgil yardım TIR’larını yolcu ederken gazetecilere yaptığı açıklamada ‘’ Tosya ilçesinden Deprem bölgesine 50 TIR Gıda Malzemesi, Yakacak Odun ve Giyim malzemesi, Konteyner gönderildi. Tosya halkı ve hayırsever iş adamlarımız depremin ilk saatlerinden bugüne kadar yardım konusunda büyük fedakarlıklar göstererek maddi ve manevi olarak her şeyi yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ben Tüm hemşerilerime göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçe olarak yardımlarımız devam edecektir’’ dedi.

Editör: TE Bilisim